Patrunjelul - o pastila de multivitamine

Beneficiile terapeutice Digestia

Patrunjelul este un remediu extraordinar pentru imbunatatirea digestiei. Ajuta la absorbtia intestinala, este benefic pentru actiunea de asimilare a ficatului si pentru cea de depozitare. Marea majoritate a oamenilor din ziua de astazi au functiile digestive slabite, iar eliminarea toxinelor nu se face asa cum trebuie. Asadar, orice ajutor in aceasta zona este bine venit.

Datorita continutului sporit de enzime, patrunjelul ajuta la activitatea digestiva si eliminarea toxinelor. Radacina de patrunjel, in mod special, intareste splina, putand astfel sa trateze malabsorbtia, respiratia urat mirositoare, scaderea in greutate, scaunele moi, anorexia si oboseala.
De asemenea, imbunatateste digestia proteinelor si a grasimilor.


Ficatul


In Manualul de farmacologie, medicii sustin ca patrunjelul este foarte eficient in remedierea bolilor ficatului, ajutand ficatul si hranind sangele. Patrunjelul ajuta la reducerea congestiilor ficatului, eliminanad toxinele si contribuind la intarirea organismului.

Pierderea vigorii si slaba rezistenta la infectii sunt dovezi ale unui ficat lenes. Acest lucru se poate manifesta prin deficiente sagvine, obseala, un ten palid si unghii fragile, ameteala, amenie si deficienta de minerale.
In cazul femeilor, patrunjelul imbunatateste nivelul de estrogen si reface circulatia sangvina a uterului.

Afectiunile de genul intarzierii menstruatiei, sindromul premenstrual si menopauza (piele uscata, iritabilitate, depresie si caderea parului) pot sa se amelioreze considerabil.


Rinichii


Patrunjelul imbunatateste activitatea rinichilor. Patrunjelul nu este un tratament pentru inflamarea puternica, dar ajuta la eliminarea reziduurilor din sange si din tesutul renal. Impiedica reabsorbtia sarii in tesuturile corpului, asadar, patrunjelul forteaza practic reziduurile sa paraseasca rinichii, ficatul si vezica urinara.


Ajuta la tratarea edemelor si a retentiei de apa in general, a oboselii si urinarii dureroase sau in cantitate mica. Este un agent de eliminare care a fost folosi si in cadrul unor programe complete de nutritie, pentru a ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi si in cazuri de guta.

Patrunjelul contine cantitati mari de vitamina A, clorofila, calciu, mageneziu, fier si beta caroten, dar in mod special vitamina C, intr-o forma usor de absorbit. Oamenii trebuie incurajati sa foloseasca frunze de patrunjel in prepararea mancarurilor fiindca este o tableta de multivitamine pusa in mancare.


Informatii generale
Substante nutritive
Treceti "testul patrunjelului"!
Cum sa consumam patrunjelul?
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Edith Sandor pe 28 Ian 2009, 12:45

    Este un articol interesant, foarte folositor. Multumesc

    0
    0

  • adina pe 29 Feb 2008, 17:24
    Patrunjelul

    Patrunjelul este alimentul vietii, este unul din cele 5 alimente esentiale.

    0
    0

  • miha pe 18 Feb 2008, 12:33
    Despre articol

    Chestiuni cu adevarat interesante si bine de stiut de oricine isi doreste o sanatate de fier si o viata lunga.

    7
    0

  • Gabi pe 16 Feb 2008, 18:33
    Patrunjelul-o pastila de multivitamine

    Foarte interesant. As dori cat mai multe informatii asemanatoare.

    0
    0

  • Alecsya pe 16 Feb 2008, 13:54
    In mancare mai are acelasi efect?

    O leguma dupa ce este preparata isi pierde din vitamine/proteine/etc. Cum am putea patrunjelul crud cand are un gust naspa.. :| Aveti idee de feluri de mancare cu patrunjel crud? :D

    0
    0

  • maria pe 16 Feb 2008, 11:26
    Despre patrunjel

    Este foarte bun articolul. Dar mai multe informatii si despre consumul lui, in stare naturala? In mancare? Este o diferenta, prin fierbere isi pierde din calitatile sale.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod