Patrunjelul - o pastila de multivitamine

Cum sa consumam patrunjelul? O mana de patrunjel proaspat de 2-3 saptamani reprezinta un adaos deosebit de dieta. Ceaiul de patrunjel poate fi procurat de la orice magazin cu produse naturiste. Daca digestia dvs. are nevoie de ajutor, beti 2-3 cani pe zi. Mamele, care alapteaza nu ar trebui sa bea prea mult ceai de patrunjel, deoarece scade cantitatea de lapte (alegeti in schimb, ceaiul de lucrena, va duce la cresterea cantitatii de lapte).


Supa de mazare cu patrunjel dupa reteta dr. Gillian

Ingrediente

-2 cani de mazare boabe (verde sau galbena);
-6 cani de apa;
-1 cub de bulion vegetal;
-3 morcovi mari;
-2 cepe rosii;
-2 cartofi de marime medie;
-1-2 legaturi de patrunjel proaspat, tocat marunt;
-1 catel de usturoi, sdrobit (optional);
-sare marina dupa gust.

Mod de preparare

  • tineti mazarea la inmuiat timp de o ora, daca aveti la dispozitie acest timp.
    Nu este neaparat necesar acest lucru, dar am descoperit ca astfel mazarea este mult mai usor de digerat;
  • clatiti mazarea si puneti-o intr-o cratita, acoperti cu apa si lasati-o sa fiarba. Micsorati flacarea si acoperiti. Lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ o ora.
  • adaugati bulionul vegetal;
  • intre timp tocati morcovii, cepele rosii si cartofii. Adaugati-le la mazarea care fierbe, in ultimele 30 de minute, impreuna cu usturoiul, daca il folositi;
  • condimentati dupa gust;
  • cand legumele sunt moi, puteti sa mixati intrega combinatie pentru a obtine o crema consistenta, sau pur si simplu puteti sa zdrobiti morcovii de marginile cratitei cu o furculita mare.
    Supa va avea nuante portocalii;
  • adaugati patrunjelul proaspat tocat la sfarsit, de indata ce supa a terminat de fiert;
  • daca optati pentru varianta de piure, patrunjelul poate face parte, de asemenea, din amestec. Este foarte usor de digerat;
  • ce-a de-a doua optiune cu patrunjelul proaspat tocat presarat la final ca garnitura este o altervativa la fel de gustoasa;
  • adaugati sare marina dupa gust, daca este necesar.


Sos-crema de patrunjel


Ingrediente

-1 legatura de patrunjel, spalat si tocat marunt;
-1/2 cana cu apa, sau 1/4 de ulei de in, masline sau florea-soarelui (nu folositi prea multa apa, pentru ca sosul va fi prea subtire);
-2 linguri cu suc de lamaie;
-1/2 lingurita de sare marina;
-50g de tofu moala.

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele pana la formarea unei compozitii cremoase.



Informatii generale
Substante nutritive
Beneficiile terapeutice
Treceti "testul patrunjelului"!
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Edith Sandor pe 28 Ian 2009, 12:45

    Este un articol interesant, foarte folositor. Multumesc

    0
    0

  • adina pe 29 Feb 2008, 17:24
    Patrunjelul

    Patrunjelul este alimentul vietii, este unul din cele 5 alimente esentiale.

    0
    0

  • miha pe 18 Feb 2008, 12:33
    Despre articol

    Chestiuni cu adevarat interesante si bine de stiut de oricine isi doreste o sanatate de fier si o viata lunga.

    7
    0

  • Gabi pe 16 Feb 2008, 18:33
    Patrunjelul-o pastila de multivitamine

    Foarte interesant. As dori cat mai multe informatii asemanatoare.

    0
    0

  • Alecsya pe 16 Feb 2008, 13:54
    In mancare mai are acelasi efect?

    O leguma dupa ce este preparata isi pierde din vitamine/proteine/etc. Cum am putea patrunjelul crud cand are un gust naspa.. :| Aveti idee de feluri de mancare cu patrunjel crud? :D

    0
    0

  • maria pe 16 Feb 2008, 11:26
    Despre patrunjel

    Este foarte bun articolul. Dar mai multe informatii si despre consumul lui, in stare naturala? In mancare? Este o diferenta, prin fierbere isi pierde din calitatile sale.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod