Dr. Oz. 6 lucruri simple pe care le poţi face pentru sănătatea ta

Plimbă-te mai des şi planifică-ţi cu atenţie meniul pentru ziua următoare! Acestea sunt doar două dintre obiceiurile pe care le poţi adopta începând de azi!

Programul încărcat pe care îl avem zi de zi nu ne permite uneori să facem cele mai bune alegeri pentru sănătatea noastră. Potrivit celebrului Dr. Oz nu ai nevoie de aparate scumpe sau de mâncăruri rafinate pentru a avea grijă de sănătatea ta. Micile obiceiuri pe care le poţi schimba pe rând te pot ajuta să îţi îmbunătăţeşti considerabil stilul de viaţă şi să trăieşti mai sănătos, astfel încât să-ţi protejezi corpului de boală.

Iată care sunt sfaturile propuse de specialist şi care te pot ajuta să ai un stil de viaţă sănătos:

 

1. Pregăteşte-ţi mesele pentru ziua următoare


Este cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru sănătatea ta, susţine specialistul. Astfel nu vei mânca orice, ci vei avea un plan bine stabilit şi vei evita tentaţiile nesănătoase.

Starea de bine pe care o vei trăi la sfârşitul unei zile în care ai mâncat sănătos te va determina să continui cu acest obicei bun. Chiar dacă sari uneori peste meniul stabilit, ai grijă să te întorci pe drumul cel bun. Dacă îţi place să iei gustări între mesele principale este de preferat să optezi pentru un iaurt grecesc, fructe proaspete, nuci crude sau legume crude pe care să le ai pregătite la tine.

2. Ia multivitamine şi omega-3 zilnic


Potrivit specialistului, multivitaminele şi capsulele cu omega-3 sunt recomandate zilnic, deoarece completează necesarul de nutrienţi de care are nevoie corpul. Ţine suplimentele lângă sticla cu apă, deoarece le vei vedea zilnic şi nu vei uita de ele.

3. Mergi mai mult pe jos!


Mergi o bucată din drumul spre serviciu pe jos şi încearcă să îţi iei în timpul zilei o pauză de 30 de minute în care să te plimbi. De asemenea, este de preferat să urci şi să cobori scările, evitând astfel ascensorul.

Dacă ai de făcut cumpărături sau de plătit facturi încearcă să faci o bucată din drum pe jos, dacă este vorba despre distanţe mai mari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod