Cum gatim rosiile: retete si mici trucuri

Dovlecei si rosii la cuptor (4 portii) Pentru o cina delicioasa si usoara de vara este o alegere deosebita. Un mic truc cand le gatesti: sareaza si lasa dovleceii si rosiile sa se scurga inainte de a le prepara. Astfel, nu vor lasa foarte multa apa odata introduse la cuptor.

Ingrediente
4 rosii mari taiate rondele
4 dovlecei taiati rondele
4 linguri ulei de masline extravirgin
6 catei de usturoi, taiati marunt
4 linguri de masline negre fara sanburi
1 ceasca de busuioc proaspat maruntit (sau uscat)
1 ceasca de branza razuita (parmezan sau telemea, dupa preferinta)

Mod de preparare:
  • se sareaza feliile de rosii si dovlecei, dupa care se lasa 45 de minute la scurs;
  • pana se incalzeste cuptorul, pune dovleceii cu putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu, dar nu-i lasa mai mult de 3-4 minute;
  • alege o tava/un vas pentru cuptor pe care sa il tapetezi inainte cu putin ulei de masline sau unt si aseaza in straturi alternative dovleceii si rosiile.
    Presara printre ele usturoiul, maslinele, uleiul ramas si busuiocul maruntit;
  • se presara deasupra branza si se acopera vasul cu o folie de aluminiu;
  • se introduce la cuptor pentru 10 minute, dupa care se inlatura folia si se introduce din nou la cuptor pentru inca 20 de minute pana se topeste stratul de branza de la suprafata.

Informatii nutritionale: 180 calorii; 15 g proteine; 6 g grasimi saturate; 18 g carbohidrati; 15 mg colesterol; 310 mg sodiu; 6 g fibre; 9 g zaharuri.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anca pe 14 Aug 2009, 16:50
    rosiile crude

    rosiile crude sunt cele mai bune ,vitaminele continute in ele fortifica organismul in mod natural

    0
    0

  • Larissia pe 14 Aug 2009, 12:51

    Exista anumite elemente in rosii, spanac, morcovi care se resorb mai bine din forma fiarta a acestor legume... In concluzie, este bine se le consumam si fierte (coapte), si crude...

    0
    0

  • fals pe 14 Aug 2009, 10:45

    nu este adevarat, daca pui rosiile in apa fierbite isi pierd toti nutrientii pe care le contin. Mai documentati-va

    0
    0

  • logofatu maria pe 14 Aug 2009, 10:11
    retete

    un articol foarte bun, din care poti invata multe

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;