Cum gatim rosiile: retete si mici trucuri

Paste cu sos de rosii, usturoi si busuioc O mancare rapida, gustoasa si fara multe calorii. Daca iti place combinatia rosii-busuioc, prepara pastele cu acest sos pentru a le da o savoare speciala.

Ingrediente
paste (dupa preferinta)
4-5 catei de usturoi maruntiti
4 rosii mari sau o cana cu rosii cherry
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mica maruntita
4-5 ciuperci fierte la abur in prealabil
sare si piper
parmezan (optional)
boabe de fasole (optional)

Mod de preparare
  • se pun pastele la fiert, iar la final se stinge focul si se lasa cateva minute sub capac inainte de a le strecura;
  • se pune usturoiul, ceapa si uleiul de masline intr-o tigaie, dar nu mai mult de 3-4 minute cat se rumenesc putin;
  • adauga apoi ciupercile maruntite, rosiile (intregi sau maruntite) si busuiocul, lasand la foc mediu 5-10 minute;
  • se toarca sosul peste pastele caldute si se orneaza cu frunze de busuioc si parmezan (dupa preferinta).

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anca pe 14 Aug 2009, 16:50
    rosiile crude

    rosiile crude sunt cele mai bune ,vitaminele continute in ele fortifica organismul in mod natural

    0
    0

  • Larissia pe 14 Aug 2009, 12:51

    Exista anumite elemente in rosii, spanac, morcovi care se resorb mai bine din forma fiarta a acestor legume... In concluzie, este bine se le consumam si fierte (coapte), si crude...

    0
    0

  • fals pe 14 Aug 2009, 10:45

    nu este adevarat, daca pui rosiile in apa fierbite isi pierd toti nutrientii pe care le contin. Mai documentati-va

    0
    0

  • logofatu maria pe 14 Aug 2009, 10:11
    retete

    un articol foarte bun, din care poti invata multe

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;