Alimente care îți inhibă apetitul

Unele dintre cele mai mari provocări pentru sănătatea noastră sunt reprezentate de alegerile alimentare, mai ales atunci când ne este foame. Cu cât îți este mai foame, cu atât este mai posibil să mănânci orice este disponibil. Însă există câteva alimente care îți inhibă apetitul, mai ales dacă dacă vrei să-ți menții silueta. Iată care sunt acestea!
Ce alimente care îți inhibă apetitul poți include în dieta ta?

1. Ciocolata neagră


Știai că poți să mânânci ciocolată fără a-ți sabota sănătatea? Ciocolata neagră conține un procent ridicat de cacao și este mai amară decât ciocolata cu lapte. De asemenea, aduce și beneficii sănătății. Ciocolata neagră încetinește digestia, ceea ce înseamnă că te vei simți sătulă pentru mai mult timp. De asemenea, este redusă producția unui hormon care stimulează foamea.

2. Iaurtul grecesc


Iaurtul a fost considerat întotdeauna o gustare sănătoasă, însă unele tipuri de iaurt conțin și zahăr. Nici iaurturile cu un conținut scăzut de găsimi nu sunt prea grozave.
Unele dintre substanțele nutritive din iaurt sunt solubile în grăsimi, ceea ce înseamnă că trebuie să consumi grăsimi pentru a beneficia de nutrienți. Iaurtul grecesc este o alegere extraordinară când vine vorba de suprimarea apetitului, deoarece conține jumătate din cantitatea de zahăr și de două ori mai multe proteine decât iaurtul normal. De asemenea, este și o sursă excelentă de calciu, iar probioticele din iaurtul grecesc sunt perfecte pentru digestia ta.

3. Migdalele


Migdalele conțin fibre și proteine, aceste ingrediente făcându-le gustarea perfectă pentru o zi lungă. Limitează consumul la o singură porție pe zi pentru a profita de cele mai multe beneficii.

4. Fasolea și legumele


Fasolea reprezintă eroul necunoscut al alimentelor. Aceasta este ieftină, versatilă și satisfăcătoare.
Are un conținut scăzut de calorii, este bogată în fibre și proteine, care sunt recomandate dacă vrei să pierzi în greutate. Lintea, mazărea și năutul se încadrează tot în această categorie.

5. Ouăle


În ciuda părerilor negative cu care s-au confruntat ouăle de-a lungul timpului, nimic nu liniștește foamea mai bine decât un ou. Ouăle conțin proteine, ceea ce te face să te simți sătulă pentru mai mult timp. Un studiu recent a demonstrat că persoanele care mănâncă două ouă la micul dejun consumă mai puțin la prânz decât persoanele care mănâncă un bol cu cereale care conține același număr de calorii.

În plus, dacă simți nevoia să iei o gustare, s-ar putea să îți fie sete.
Corpul tău se simte mai bine când este complet hidratat.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod