Cum să arzi mai multe calorii fără să faci sport

Regula de bază pentru a slăbi sau a te menţine în formă este aceea de a arde mai multe calorii decât mănânci. Iată cum să faci asta fără sport
Ne-am obişnuit să considerăm caloriile ca pe nişte duşmani invizibili, care ne îngraşă, asemenea unor spiriduşi răi. Dar caloriile sunt doar unităţi de măsură. Ele ne ajută să contorizăm valoarea energetică a alimentelor şi băuturilor pe care le consumăm, dar şi energia pe care o folosim atunci când facem diverse activităţi fizice. Din fericire, poţi apela la câteva trucuri simple care te pot ajuta să arzi mai multe calorii în fiecare zi, chiar dacă nu faci sport. Iată ce să încerci:

Găteşte-ţi

Este esenţial ca nivelul caloric al alimentelor pe care le mănânci să fie unul echilibrat pentru a putea scăpa de kilogramele în plus sau pentru a te menţine în formă. Şi cel mai bine poţi face asta atunci când îţi găteşti singură.
Nu doar că vei şti exact ce conţine mâncarea ta, dar în acelaşi timp vei arde calorii. De obicei, pentru a prepara o mâncare de dificultate medie ai nevoie de aproximatix o oră, pe care o vei petrece stând în picioare şi fiind activă. Dacă stai în picioare timp de 34 de minute, speli vase, toci legume și faci drumuri până la frigider și înapoi vei arde în jur de 100 de calorii.

Mergi la cumpărături

Acest truc îţi va fi cu siguranţă pe plac. Ştiai că o sesiune de cumpărături de 38 de minute te poate ajuta să arzi până la 100 de calorii? Plimbatul printre rafturile supermarketului sau printr-un magazin de haine în căutarea unei piese vestimentare perfecte are acest efect benefic, pe lângă faptul că te ajută să te relaxezi dacă îţi place să faci cumpărături.
Iar pentru a amplifica aceste beneficii, poți să mergi pe jos până la magazin dacă nu este foarte departe.

Fă o baie fierbinte

Te simţi foarte relaxată după o baie fierbinte? Nu numai că te ajută să scapi de stresul acumulat de-a lungul zilei, dar o baie fierbinte te poate ajuta să arzi şi câteva calorii în plus. Potrivit unui studiu recent realizat la Universitatea din Leicester, Marea Britanie, o baie de o oră cu apă la temperatura de 40 de grade Celsius creşte rata metabolică şi arde aproape 126 de calorii. De asemenea, poate reduce nivelul glicemiei cu zece procente.

Bea ceai verde

Dacă bei ceai verde, îţi ajuţi organismul să ardă mai multe calorii. Această băutură conţine antioxidanţi numiţi catechine, despre care studiile au descoperit că pot creşte rata metabolică în repaos până la 4%, ceea ce înseamnă în jur de 80 - 105 calorii pe zi.
Ar trebui să bei trei ceşti de ceai verde pe zi pentru a obţine acest efect.

Redu temperatura aerului

Dacă nu îţi place să-ţi fie frig, atunci probabil că acest truc nu este potrivit pentru tine. Dar oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură directă între temperatura ambientală ridicată şi creşterea în greutate. Când ne este frig, organismul trebuie să "lucreze" mai mult pentru a produce căldură, proces care arde mai multe calorii în repaos. Responsabile pentru acest proces sunt celulele de grăsime brună, care au rolul de a regla temperatura internă. Acest tip de grăsime arde între 100 şi 200 de calorii pe oră pe vreme rece. Iar temperatura ideală pentru a stimula acest proces este de 15 grade.

De asemenea, poţi stimula arderea caloriilor şi dacă bei apă rece.
Consumând 500 de mililitri de apă rece poţi stimula creşterea ratei metabolice cu până la 30% în zece minute. Iar dacă bei doi litri de apă rece pe zi ai putea să arzi 100 de calorii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod