Cura de slabire

5 obiceiuri simple care accelerează arderea grăsimilor

Există câteva obiceiuri simple care accelerează arderea grăsimilor fără mari bătăi de cap. Descoperă care sunt acestea şi include-le în rutina zilnică!
Nu există reţete minune sau scurtături atunci când vrei să slăbeşti şi să te menţii la greutatea dorită pe termen lung. În loc să asculţi şi să urmezi tot felul de diete care-ţi promit o slăbire rapidă este de preferat să ţii cont de aceeaşi regulă de bază dacă vrei să slăbeşti sănătos: mănâncă mai puţin şi fă cât mai multă mişcare.

După ce ai implementat în rutina zilnică această regulă de bază şi eşti puţin mai atentă la alimentele pe care le alegi pe parcursul zilei, aceste cinci obiceiuri simple te vor ajuta să arzi mai uşor grăsimile:

1. Bea mai multă apă, de preferat înainte de mesele principale

Aşa cum bine ştii, apa are un rol esenţial în procesul de slăbire. Organismul este hidratat şi metabolismul este mai alert, ajutând astfel la arderea grăsimilor.
Asigură-te că ai mereu apă plată la îndemână şi că bei în jur de 2 litri pe zi.


2. Dacă mănânci mai încet vei consuma o porţie mai mică

Mestecă mai bine alimentele şi mănâncă relaxată, deoarece acest lucru te va ajuta să consumi o porţie mai mică de mâncare. Mâncând încet oferi timpul necesar pentru ca informaţia de saţietate să ajută la creier care îţi va semnala faptul că eşti sătulă. Un studiu realizat în China scoate la iveală faptul că persoanele obeze au obiceiul de a mânca foarte repede spre deosebire de cei cu o greutate normală.


3. Plimbă-te măcar 10 minute după fiecare masă

Acest obicei, oricât de banal ar părea el, are un impact semnificativ şi te ajută să slăbeşti. Bineînţeles că nu se va compara cu efectul pe care-l are un antrenament intens, însă un studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health arată că o plimbare de 10 minute imediat după o masă activează anumiţi receptori în corp care fac ca muşchii să absoarbă toată glucoza, prevenind astfel şi fluctuaţiile mari ale insulinei.


4. Foloseşte zeama de lămâie, scorţişoara şi mierea de albine la mesele tale

Adaugă zeamă de lămâie şi scorţişoară la fiecare masă la care merge să le foloseşti, deoarece s-a dovedit că acestea ajută corpul să digere mai lent alimentele consumate. Acest lucru ajută corpul să controleze mai uşor nivelul zahărului din sânge. De asemenea, în locul zahărului rafinat foloseşte o linguriţă de miere pentru cafea sau ceai, deoarece se pare că aceasta se digeră mai lent şi nu determină o creştere bruscă a glicemiei.

 

5. Consumă proteine pe parcursul zilei


Cercetările arată că persoanele care au grijă să consume proteine pe parcursul zilei ard mai uşor caloriile. "Proteinele sunt constituite în principal din aminoacizi care sunt greu de digerat pentru corp spre deosebire de carbohidraţi.

Acest lucru te face să arzi mai multe calorii pentru a scăpa de ei", explică Jeff Hampl, nutriţionist şi purtător de cuvânt al Asociaţiei Americană de Dietetică.

Asta nu înseamnă că trebuie să consumi cantităţi exagerate de carne, lactate sau ouă, ci să te asiguri că în jur de 35% din caloriile ingerate să rezulte din proteine. Exemplul concret oferit de specialist se referă la o dietă de 1800 calorii din care până la 630 de calorii trebuie să rezulte din surse bune de proteine, aum ar fi peşte, pui, iaurt cu conţinut mic de grăsime, iaurt, nuci crude, seminţe crude şi leguminoase (linte, năut, fasole, mazăre). "Încearcă să ai o porţie de proteine cum ar fi nucile, o conservă de ton sau o felie mică de brânză la fiecare masă principală sau gustare", recomandă specialistul. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod