Miere de albine si zahar

5 reguli alimentare greşite. Poţi să uiţi de ele!

Crezi că dacă bei suc de mere e mai bine decât să alegi o băutură de tip cola? Sau că e mai bine să consumi miere decât zahăr? Ai grijă la unele alternative sănătoase!
Uneori, în încercarea de a mânca sănătos şi hipocaloric, găsim alternative care de multe ori se dovedesc a fi exact opusul. Nu bei băuturi de tip cola ca să nu te îngraşi, dar bei suc de mere care consideri că are mai puţine calorii? Nu este deloc adevărat! Sunt multe alternative la alimentele mai calorice şi pe care le consideri sănătoase, însă ele nu sunt tocmai ceea ce par.

Potrivit Bright Side există câteva reguli alimentare de care poţi să uiţi!


1. Sucul de mere, alternativa sănătoasă la băuturile de tip cola


250 de mililitri de suc de mere = 115 calorii.
250 mililitri de cola = 95 de calorii.
Prin urmare, alternativa pe care te bazai nu este una care te ajută la slăbit. Dacă acesta este motivul pentru care ai ales să substitui o băutură cu cealaltă atunci alegerea pe care ai făcut-o nu este una bună.
Sucul de mere pasteurizat este adesea considerat o băutură sănătoasă şi multă lume îl alege pentru a înlocui cola. Dacă chiar vrei să faci o alegere sănătoasă şi să ai grijă de silueta ta, atunci bea apă plată!


2. Alegi mierea de albine în locul zahărului


Dacă este o miere naturală şi de calitate atunci aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate, deoarece este foarte bogată în nutrienţi. Însă, nu trebuie să te amăgeşti cu gândul că dacă ai făcut această alegere, te va ajuta şi la slăbit, pentru că mierea este mai calorică decât zahărul.

O linguriţă de miere are 25 de calorii.
O linguriţă de zahăr are 16 calorii.


3. Popcornul făcut în casă, din grăunţe, este sănătos


Trebuie să ştii că popcornul făcut prin metoda clasică, din grăunţe simple şi sub capac, este o gustare sănătoasă şi conţine chiar mai mulţi antioxidanţi decât un fruct proaspăt, susţin specialiştii. În plus, aduce şi o cantitate însemnată de fibre, esenţiale pentru digestie.


4. Alegi produsele fără grăsime în locul celor integrale


Mare atenţie, deoarece acestea pot să fie mai calorice decât cele integrale. Potrivit specialiştilor, grăsimile care conferă gust unui produs pot să fie înlocuite de zahăr şi făină, lucru care creşte valoarea calorică a produsului.
În plus, neavând grăsimi nu vei beneficia nici de vitaminele D, E şi A, astfel că e posibil să consumi acel produs absolut degeaba. Alege produsele degresate sau integrale, deoarece dacă le consumi în cantităţi moderate nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa grăsimii.


5. Alegi sushi în locul unui burger crezând că are mai puţini carbohidraţi


Se pare că este greşit, deoarece o porţie de sushi este mult mai bogată în carbohidraţi. Astfel că dacă vrei să slăbeşti şi ţi-ai propus să limitezi consumul de carbohidraţi, această alegere nu se dovedeşte a fi una mai bună pentru tine.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Teodor pe 4 Sep 2016, 19:29
  Alimentatie

  Nu este nici pe departe corect ce este scris in acest articol. Sucul de mere nu poate fi comparat cu Coca-cola. Mai degaraba ar ingrasa coca-cola decit sucul de mere, si chiar daca nu ar fi asa, cite vitamine contine sucul de mere in comparatie cu coca-cola? Si ce daca ingrasa? Decit sa ma imbolnavesc , mai bine consum suc de mere. Apoi legat de miere si zahar...nu as renunta nici daca imi spui ca ma ingras cu 15 kg consumind miere. Zaharul distruge si nu este bun pentru sanatate, pe cind mierea este foarte sanatoasa si are atitea beneficii..Nu sunt expert in nutritie, dar stiu sigur ca nici tu nu esti, deci nu informa cititorii cu sfaturi inutile,care le vor afecta sanatatea!

  2
  0

 • Adrian pe 3 Sep 2016, 20:55
  Sfaturi de nutritie?

  Cum poate cineva compara cola cu sucul de mar? " Sanatos" inseamna NUMAI calorii putine? Se poate cumva compara un cocteil de chimicale si zahar cu sucul natural obtinut din mere? Se poate compara miere, un produs natural, care contine minerale, vitamine si alte elemente nutritive cu zaharul? Eu cred ca sfaturile de nutritie trebuie sa le dea cineva in cunostinta de cauza si cu pregatire in acest domeniu, pentru ca poate induce in eroare cititorii care pot lua decizii gresite! In consecinta, care ar fi concluzia? Sa bem cola pentru ca are mai putine calorii si sa mancam zahar, dina acelasi motiv? Mi se pare o tampenie de articol!

  1
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod