Unghii false

5 reguli ca manichiura cu gel să reziste cât mai mult

Chiar dacă sunt mult mai reziste decât cele naturale, unghiile false se pot deteriora și vor avea un aspect neplăcut dacă nu știi cum să le îngrijești corect
Unghiile false, fie că sunt din gel sau acryl, dar și oja semipermanentă, au devenit extrem de populare în ultimii ani. Motivele sunt ușor de înțeles: acestea rezistă până la trei săptămâni pe unghii, ceea ce face viața multor femei mult mai ușoară. Comparativ cu oja clasică, ce rămâne pe unghii maximum 3-4 zile pe unghii, unghiile din gel sau acryl sunt mult mai rezistente.

Dar pentru ca manichiura ta să arate perfect între retușările pe care trebuie să le faci la perioade regulate este necesar să respecți câteva reguli simple de întreținere.
Iată care sunt:

Cum să reziste manichiura cu gel cât mai mult: Evită produsele abrazive

Suprafața perfect netedă a unghiilor tale se poate zgăria cu ușurință, ceea ce face ca în timp să își piardă din strălucire. Folosirea produselor abrazive pentru curățat, de exemplu, are ca efect mătuirea unghiilor. De asemenea, nu este indicat să îți freci unghiile cu peria, cu un burete abraziv etc.

Nu folosi unghiile pentru a deschide recipiente

Una dintre greșelile frecvente este aceea de a folosi unghiile false pe post de "unelte". Chiar dacă îți este mult mai ușor să-ți folosești unghiile atunci când deschizi o doză de suc, ar trebui să eviți cu totul acest obicei.
Îți deteriorează unghiile, le zgârie și slăbește adezivul. Deși poate că nu sunt vizibile din primele clipe, aceste obiceiuri produc microfisuri în unghiile tale false, iar când te aștepți mai puțin se rup. 

Cum să reziste manichiura cu gel cât mai mult: Nu prinde obiecte grele cu unghiile

Nu doar că le supui unei presiuni mari, care le deteriorează, dar atunci când apuci lucruri grele cu unghiile riști să te accidentezi grav. Spre deosebire de unghiile naturale, care sunt mult mai flexibile și subțiri, unghiile false sunt rigide, iar atunci când sunt supuse unei greutăți mai mari se pot desprinde cu tot cu patul unghiei naturale. 

Poartă mănuși de menaj

Te bazezi pe faptul că unghiile tale false sunt rezistente și nu e nevoie să le protejezi cu mănuși atunci când faci curățenie? Este o greșeală des întâlnită, care afectează atât unghiile false, cât și pe cele naturale. Soluțiile pe care le folosești pentru curățenie pot degrada gelul sau acrylul.
De asemenea, pot îndepărta adezivul în zonele mai subțiri și vulnerabile ale unghiei, iar acest lucru cauzează pătrunderea apei între unghia falsă și cea naturală.

Cum să reziste manichiura cu gel cât mai mult: Șterge-te bine pe mâini după ce te speli

Și pentru că am vorbit de apă, trebuie să știi că bacteriile se dezvoltă rapid în mediile calde și umede. Iar dacă sunt unghiile tale false pătrunde chiar și cel mai mic strop de apă, te poți confrunta cu infecții și ciuperci la nivelul unghiei naturale.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod