O ceasca de cafea

Trucuri culinare dezvăluite de bucătari pricepuţi. Evită dezastrele în bucătărie!

Ştiai că o cafea devine mai bună dacă îi pui scorţişoară şi puţină sare? Ei bine, acesta este unul dintre acele trucuri culinare pe care le descoperi doar de la bucătarii pricepuţi!
Chiar dacă nu eşti pasionată de gătit, aceste sfaturi te vor scoate din impas de fiecare dată. Sunt trucuri simple, însă care au o importanţă mare pentru ca reţeta să iasă perfect de fiecare dată. Iată câteva trucuri culinare dezvăluite de bucătari pricepuţi:


Cafeaua e mai bună dacă adaugi scorţişoară şi puţină sare


Sarea are rolul de a accentua dulceaţa cafelei, iar scorţişoara intensifică aroma ei. Ai încredere şi încearcă această combinaţie!


Cum păstrezi carnea suculentă în timpul gătirii


Amestecă bucăţile de carne cu un albuş de ou şi o linguriţă de amidon de porumb. Acest lucru va împiedica uscarea cărnii în timpul preparării termice.


Cum să faci o prăjitură fără să ţii cont de nicio reţetă


Reţine că indiferent despre ce prăjitură este vorba, ingredientele de bază trebuie să fie adăugate în cantităţi egale. Adică, cantitatea de zahăr trebuie să fie aceeaşi cu cea de făină.
Iar ouăle folosite trebuie să fie aproximativ de aceeaşi greutate cu cantitatea de unt.


Cum să storci mai multă zeamă dintr-o lămâie sau lime


Un truc eficient de a obţine mai multă zeamă de lămâie este să pui fructul în cuptorul cu microunde timp de 10-20 de secunde. Se taie apoi în şase bucăţi şi se va stoarce mult mai uşor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod