O ceasca de cafea

Trucuri culinare dezvăluite de bucătari pricepuţi. Evită dezastrele în bucătărie!

Fasole verde fiarta

Cum să găteşti perfect orezul


Alege un sortiment de orez cu bob lung, basmati sau jasmine. La o cană şi jumătate de orez spălat bine în prealabil se adaugă două căni cu apă. Lasă-l pe foc mediu până când absoarbe puţin din apă, după care se dă focul pe mic şi se aşază sub capac un prosop de bucătărie. Ai grijă să-i ridici marginile pentru a nu ajunge la flacără. După 15 minute se stinge focul şi se mai lasă încă 10 minute sub capac şi prosop. Vei obţine un orez pufos!


Struguri congelaţi în loc de gheaţă


Cuburile de gheaţă folosite pentru a răci vinul se topesc şi vor dilua băutura. O sugestie a bucătarilor pricepuţi este să înlocuieşti gheaţa cu boabe de struguri congelate.
Astfel, gustul vinului nu va fi deloc alterat.


Legume în culori vibrante şi după gătit?


Dacă vrei ca spanacul sau fasolea verde să-şi păstreze culoarea vibrantă, pune-le imediat în apă cu gheaţă după ce le-ai luat de pe foc. Astfel, procesul de gătire va fi întrerupt şi ele îşi vor păstra culoarea frumoasă.


Laptele şi sarea vor păstra conopida albă, chiar dacă este gătită


Ca să-şi păstreze albul imaculat, conopida trebuie pusă în apă şi să adaugi puţin lapte şi sare în timp ce se fierbe. Acest lucru o va împiedica să-şi piardă culoarea şi să devină mai închisă la culoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod