Medicamente

Grepfrutul îți poate afecta tratamentul: interferează cu 53 de medicamente

Grepfrutul îți poate afecta tratamentul: interferează cu 53 de medicamente

Credeai că un fruct nu poate influența acțiunea medicamentelor? Grepfrutul poate avea efecte periculoase dacă este combinat cu anumite medicamente. Statinele și medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare sunt doar câteva de pe listă.
Brittany Murphy a fost ucisa de pneumonie, anemie si intoxicatie cu medicamente

Brittany Murphy a fost ucisa de pneumonie, anemie si intoxicatie cu medicamente

Anuntul a fost facut joi de un reprezentant al Institutului de medicina legala din Los Angeles.
Insarcinata iarna

Insarcinata iarna

Din mai multe puncte de vedere, iarna este una speciala pentru femeile insarcinate. Pe de o parte pentru ca emotia Craciunului este alta, plina de promisiuni si vise frumoase...
Cafeaua, remediu pentru migrene

Cafeaua, remediu pentru migrene

Esti la birou, concentrata, ai o lista lunga cu lucruri de facut si deodata, o durere de cap iti intrerupe ritmul.

Un sfert dintre farmacii sunt in pragul falimentului

La nivel national, mai mult de 1500 de farmacii au venituri lunare mai mici de 7.000 de euro ceea ce inseamna ca nu isi pot sustine cheltuielile, potrivit statisticilor companiei de cercetare de piata Cegedim Romania.
Robbie Williams: "Am fost la un pas de moarte din cauza drogurilor"

Robbie Williams: "Am fost la un pas de moarte din cauza drogurilor"

Robbie Williams a dezvaluit ca a fost la un pas de o moarte asemanatoare cu cea a lui Michael Jackson, dupa ce a luat un cocktail de pastile si droguri, potrivit thesun.co.uk.

Surse suplimentare de finantare pentru sistemul medical

Guvernul Romaniei va autoriza CNAS sa incheie angajamente financiare legale suplimentare de 2.800 milioane de lei pentru acest an, cu plata in 2010. Tot in acest an, Ministerul Sanatatii va aduce in sistem resurse financiare suplimentare de aproximativ 100 milioane lei.

Distribuitorii de medicamente vor implementarea sistemului de factoring

Dr. Ion Bazac, ministrul Sanatatii, a prezentat distribuitorilor de medicamente, astazi, 27 august, solutiile identificate pentru deblocarea situatiei financiare din sistemul sanitar, dupa ce, in urma cu doua saptamani, a discutat cu producatorii de medicamente pe aceeasi tema.
Tito Jackson si Brooke Shields vorbesc despre Michael

Tito Jackson si Brooke Shields vorbesc despre Michael

Tito Jackson, unul dintre fratii megastarului, si Brooke Shields, una dintre cele mai importante femei din viata lui Michael, s-au decis sa vorbeasca despre relatiile pe care le-au avut cu el, despre lupta familiei impotriva consumului de calmante, despre operatii, dar si despre planurile...
"Michael nu era pregatit pentru cele 50 de concerte"

"Michael nu era pregatit pentru cele 50 de concerte"

Aceasta este declaratia lui Joe Jackson, tatal lui Michael Jackson, potrivit Mediafax.
Moartea lui Michael: intrebarile la care trebuie sa se raspunda

Moartea lui Michael: intrebarile la care trebuie sa se raspunda

Nimeni pare sa nu stie nimic, familia vrea sa afle raspunsuri, autopsiile se confirma una pe alta, dar nu vin cu nimic nou, iar adevarul nu iese la iveala.

Mai multe spitale si policlinici din tara au ramas fara medicamente

Din cauza datoriilor pe care le au fata de ei, furnizorii de medicamente au sistat livrarile catre mai multe spitale si policlinici din tara.

Medicamentele isi mentin preturile stabilite in luna aprilie

Ministerul Sanatatii a castigat in instanta procesul intentat de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente care nu era de acord cu ieftinirea medicamentelor.

Romanii prefera medicamentele in locul produselor naturiste sau homeopate

Cel mai utilizat tip de tratament de catre romani este cel medicamentos (52%) urmat de tratamentele cu produse naturiste (15%) si de tratamentul cu produse homeopate (4%), arata rezultatele unui studiu recent realizat.

Dupa 55 de ani ar trebui sa luam medicamente pentru tensiune

Toti cei care au depasit varsta de 55 de ani ar trebui sa ia medicamente care scad tensiunea, desi nu au probleme in acest sens. Pastilele au rolul de a proteja impotriva infarctului si a atacului cerebral, informeaza Daily Mail.
Paula Abdul a recunoscut ca a fost dependenta de analgezice

Paula Abdul a recunoscut ca a fost dependenta de analgezice

Paula Abdul, "judecatoarea" de la "American Idol", a acceptat sa vorbeasca despre dependenta sa de analgezice, dependenta care a durat 12 ani, mentioneaza site-ul FemaleFirst. In anul 1992, cantareata a fost implicata intr-un accident de masina, iar in 1993 a fost victima unui accident de avion,...

De astazi pretul medicamentelor scade cu 10%

In urma Ordinului ministrului Sanatatii care intra in vigoare incepand de astazi, pretul medicamentelor scade in farmacii, in medie cu 10%.

S-au aprobat Programele Nationale de Sanatate pentru 2009

Guvernul Romaniei a aprobat finantarea pentru cele 12 programe nationale de sanatate si a alocat peste 486 de milioane de lei, cu 30% mai mult decat anul trecut.

Se scumpesc medicamentele romanesti

De luna viitoare vom lua medicamentele romanesti cu 6% mai scumpe, iar pentru cele din import vom plati cu 10% mai putin.

Peste 3 milioane de pensionari vor beneficia de medicamente compensate cu 90%

Peste 3 milioane de pensionari vor putea achizitiona oricare dintre cele 650 de medicamente aflate pe Sublista B la un nivel de compensare de 90%.

Spitalele hunedorene nu au bani pentru medicamente

Din cauza neaprobarii bugetului, spitalele din Hunedoara nu mai pot achizitiona medicamente.
Pagina: