Vindecarea cancerului e aproape!

O nouă generaţie de medicamente împotriva cancerului se pregăteşte în laboratoare. Experţii înţeleg acum mai mult ca întotdeauna despre comportamentul tumorilor. Cunoştiinţele avansate de genetică vor putea genera tratamente mult mai eficiente decât cele aplicate la această oră.
O nouă generaţie de medicamente împotriva cancerului se pregăteşte în laboratoare. Experţii înţeleg acum mai mult ca întotdeauna despre comportamentul tumorilor. Cunoştiinţele avansate de genetică vor putea genera tratamente mult mai eficiente decât cele aplicate la această oră.

Profesorul Ghulam Mufti, exper în leucemie la King's College din Londra, a declarat pentru cotidianul englez ”Daily Express” că abordarea gentică a cancerului va duce la tratamente specifice pentru fiecare bolnav. Profesorul crede că dacă progresul în cercetare îşi păstrează rata de evoluţie de acum, primele medicamente vor putea fi folosite cu succes în zece ani.
”Genetica acestei maladii mortale a fost descifrată. În curând vom avea stocate în librării electronice fiecare malformaţie genetică şi ce tip de cancer provoacă”, a anunţat profesorul britanic.

Noua generaţie de pilule


Cercetările au progresat atât de rapid, încât, în ultimii doi ani, oamenii de ştiinţă au realizat ”hărţi” detaliate ale modificărilor genetice care generează un anumit tip de tumoare.
De exemplu, au descoperit că diferite forme de cancer ce apar la diverse organe interne sunt generate de acelaşi tip de ”defecţiune” genetică.
Astfel că toate aceste forme diferite de cancer vor putea fi tratate cu acelaşi gen de medicament.
Pe de altă parte, la cancerul la sân, cercetătorii au observat că acesta e provovocat de o mulţime de nefuncţionalităţi genetice diferite de la femeie la femeie. Pentru a-l trata se dezvoltă o metodă prin care se crează tratamente personalizate pe profilul fiecărei paciente.
O parte dintre aceste medicamente pentru tratarea cancerului la sân se găsesc deja în ţările din Uniunea Europeană.

”Tăiem tumorile cu un cuţit mare”


La această oră, tot în Marea Britanie, se află în faza de testare un medicament care odată introdus în organism ţinteşte şi elimină celulele modificate genetic, fără a le afecta pe cele sănătoase. Testele sunt conduse de profesorul Alan Ashworth de la Centrul de Studiu al Cancerului la Sân.

Profesorul a declarat pentru BBC 2: ”Suntem în secolul 21, am decodat genomul uman, dar încă tratăm pacienţii cu soluţii medievale.
Tăiem tumorile cu un cuţit mare, ori le ardem cu radiaţii sau le otrăvim cu chimoterapie. Nu e nimic inteligent în astfel de tratamente. Ceea ce încercăm noi să facem este să folosim informaţiile genetice pentru a trata cancerul şi a corecta erorile genetice care provoacă această maladie”, a povestit profesorul.
26 Octombrie 2010
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • veronica pe 8 Mai 2011, 00:05
    ce bine ar fi?

    ma intereseaza pe cand si in Romania ,eu am adenecalcinom pulmonar operat,am38 ani,as dori si eu sa stiu !as dori sa stiu daca mai ma vindec???

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod