Doamnele-paravan: 5 femei care îşi ajută bărbaţii să-şi ascundă banii

Dmitri Peskov şi Tatiana, în ziua nunţii lor. Cei doi sunt implicaţi în Dosarul Panama


Pe de altă parte, în cazul comisarului european pentru Combaterea schimbărilor climatice și energie, Miguel Arias Canete, situaţia este puţin diferită. Comisia Europeană i-a luat apărarea, arătând că acesta a respectat regulile instituţiei, dezvăluind legăturile soţiei lui cu o firmă implicată în "Dosarul Panamma".

Purtătătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat că "totul pare să fie în ordine", iar Canete a informat Comisia despre activităţile financiare ale soţiei lui atunci când a primit mandatul în 2014.

"Declaraţia lui pare în acord cu codul de conduită al comisarilor, care include toate activităţile profesionale şi interesele financiare ale partenerilor comisarilor, care ar putea produce un potenţial conflict de interese", a spus Margaritis Schinas. "Aşa cum reiese din datele prezentate de presă, dar şi din informaţiile oferite de comisar, compania Rinconada a fost inactivă timp de mai mulţi ani înainte ca el să preia mandatul în noiembrie 2014", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Mai multe state din lume au lansat anchete pentru a investiga posibilele infracţiuni comise de unii dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni din lume, după ce a avut loc o scurgere imensă de 11,5 milioane de informaţii din baza de date a firmei panameze de avocatură Mossack Fonseca, specializată în crearea de companii offshore prin care şi-au ascuns averile mai multe personalităţi la nivel global.

Guvernul din Panama a anunţat, miercuri, că va crea o comisie independentă care să analizeze practicile financiare din ţară, după scandalul Panama Papers.

Panama va colabora cu celelalte state implicate în privinţa scurgerii de informaţii, pe care s-a bazat ancheta Panama Papers, documentată de ziarul german Suddeutsche Zeitung şi Consorţiul Internaţional pentru Investigaţii Jurnalistice (ICIJ) cu sediul în Washington, iar detaliile anchetei au fost împărtăşite cu peste 100 de instituţii de presă din lume.


Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Aprilie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod