Doamnele-paravan: 5 femei care îşi ajută bărbaţii să-şi ascundă banii

Anna Sigurlaug Palsdottir şi-a ajutat soţul să-şi ascundă banii în companii offshore, dar când acest lucru a ieşit la iveală, premierul islandez a fost nevoit să demisioneze


Sora lui Aliev a fost singura acţionară şi deţinătoare a unei companii înregistrată în decembrie 2005. Potrivit înregistrărilor publicate, ea locuieşte la Londra, într-o zonă în care casele costă peste şase milioane de lire sterline.

O altă femeie importantă implicată în Dosarul Panama este Mamadie Touré, văduva fostului dictator din Guinea, Lansana Conté.

Potrivit autorităţilor americane, Touré a primit mită 5,3 milioane de dolari pentru a ajuta o companie de minerit să obţină dreptul de a exploata cel mai mare zăcământ de fier. În 2014, americanii au percheziţionat casa deţinută de Touré în Florida şi au sechestrat mai multe proprietăţi, echipamente de restaurant şi un frigider special pentru depozitarea îngheţatei, toate în valoare de peste un milion de dolari.

Înapoi în Europa, de astă dată în Rusia. Tatiana Navka, soţia diplomatului Dmitri Sergheievici Peskov, fostă campioană olimpică în 2006, a fost proprietara unei companii care opera în regim offshore, Carina Global Assets Ltd, cu sediul în Insulele Virgine Britanice.
Firma a fost fondată în 2014 şi a fost lichidată în noiembrie anul trecut, scrie ziarul britanic. În acest interval, Navka era iubita lui Peskov, iar fiica lor s-a născut în august 2014. Cei doi s-au căsătorit în iulie 2015.

Soţia lui Peskov susţine că habar n-avea că deţine compania respectivă şi că totul a fost făcut fără ştirea sa, deşi un document din Dosarul Panama atestă că ea a propus cumpărarea de active. "N-am avut niciodată vreo companie offshore sau acţiuni la bănci.
Nu există nicio firmă în străinătate pe numele meu"
, a spus Navka, în vârstă de 40 de ani.
Numai că o copie a paşaportului ei apare în documentele din Dosarul Panama. Cu acest document a fost fondată Carina Global Assets, care deţinea  active de un milion de dolari. Întrebată dacă actele ei ar fi putut fi folosite fără ştiinţa ei, soţia oficialului rus a răspuns diplomatic: "Nu ştiu cine ar fi putut să facă aşa ceva. Aş vrea şi eu să ştiu."

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Aprilie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod