RALUCA (ex Angels) revine cu forte sporite

NU S-A CALUGARIT SI NICI NU A PLECAT DIN TARA IN PLINA GLORIE CI DOAR A SPUS"STOP!" COMPROMISURILOR DIN CARIERA A FACUT O FACULTATE (MASTER INCLUSIV) SI 5 COPII (!) REVINE PE SCENA MUZICALA DUPA 15 ANI DE ABSENTA CU PIESE „PE SUFLETUL EI" (POP SIMFONIC/MUZICA DE FILM) https://www.youtube.com/watch?v=P85AtRSpP54

Probabil nu putini au fost cei care  au ridicat din umeri citind numele RALUCA BLEJUSCA printre cei selectati in concursul „Cerbul de Aur" 2018.
https://www.youtube.com/watch?v=VFLMULNGb18
 
Si totusi nu era  vorba deloc de un artist nefamiliarizat cu scena sau fenomenul muzical.Dimpotriva, cariera Ralucai a fost una precoce, de la varsta de 9-10 participand la festivalurile nationale sau internationale de interpretare si adjudecandu-si Trofee importante (intre care ar merita amintit cel putin „Golden Magnolia" 2003  in Baton Rouge – Louisiana ).Dar, mai mult ca sigur, cei mai multi si-o amintesc in duet-ul pop/dance ANGELS, care ravasea top-urile muzicale la inceputul anilor 2000.
https://www.youtube.com/watch?v=AGc513C7DsQ
 
Deși era considerată una din cele mai bune voci in acel moment (chiar detinatoarea Premiului Industriei Muzicale in 2001 pentru „Cea mai buna voce feminina), hotărăște brusc să  renunțe la cariera, spre stupefactia fanilor și  a presei.S-au făcut, evident, multe speculații despre retragerea artistei (ca a plecat in strainatate, ca s-a calugarit...), niciuna nefiind reala.Ea declara că a fost, de fapt, o retragere din show-bizz și nu din muzică. Pentru că muzica a continuat sa făca parte intotdeauna din viața  ei.
Doar ca... se majorase si se considera indreptatita sa decida pentru viata ei: 1. sa se casatoreasca cu baiatul de care se indragostise „de la prima vedere" (la nunta sorei ei) si cu care intretinea doar corespondenta de aproape 3 ani si sa nu mai accepte compromisuri artistice (de mesaj sau imagine) impuse de producatorii muzicali.
 
Ideea de a participa la preselectia pentru Festivalul „Cerbul de Aur" 2018 a fost a lui Adrian Stavian, compozitorul și  orchestratorul multor hit-uri din cariera ei muzicală. Impreuna cu el si alti 2 compozitori (Jan Costache si Marius Popa) de altfel, Raluca a lucrat indelung in ultima vreme si la  albumul care va apărea in 2019.
 
În perioada în care nimeni nu mai știa  nimic de ea, Raluca a terminat Facultatea de Asistență  Socială-Sociologie si un Master cu specializarea "Consiliere în Asistență  Socială".S-a căsătorit  în anul 2007 iar în prezent are 5 copii.Dedicandu-se  vieții  de familie -   sotului (procuror), celor 3 băieți (Serafim – 10 ani, Cassian – 8 ani , Emilian- 4 ani ) și 2 fete (Maria – 6 ani  Anastasia – 1 an si jumatate), s-a simtit fericită  și împlinită.


 
Experiența din muzică  dar mai ales experiența din viața  de familie au inspirat-o pentru a crea un nou album cu 10-11 piese, care va fi lansat in curand.Muzica pe care o face actualmente este inspirată din muzica de film,  o muzică sensibilă, care își  propune să  atingă sufletele oamenilor.Raluca are deja prevazuta o activitate artistică  intensă, în sensul realizarii si lansării mai multor videoclipuri la piesele albumului dar si cateva concerte  concepute pentru un public interesat de un altfel de muzică.Mereu fidelă artei interpretative a unor artiști celebri ca Celine Dion, Lara  Fabian, Withney Houston, ea aceasta consideră  că un artist adevărat  trebuie să-și păstreze propria personalitate a vocii, să  transmită  emoții si, in același timp, să fie atent la tehnica sa vocală.De aceea,  Raluca continua sa ia lecții  de canto cu dna. prof. Alexandra Canareica de la Școala de Arte din Tulcea (unde locuieste de cativa ani)Dorinta ei? A sensibiliza inimile oamenilor si  a  transmite un mesaj profund de iubire.Motto-ul ei?  „ Fa-ti datoria daruind si lasa-i pe altii sa aprecieze!"
 
 
Primul single lansat din materialul muzical la care lucreaza de peste 2 ani este piesa  TREPTE (si probabil va fi cea care va da titlul albumului)
 
Muzica: Jan Costache
Text: Radu Gyr (poezia METANIE)
Orchestraţia: Adrian Stavian împreună cu Orchestra Metropolitană Bucureşti-condusă de Daniel Jinga
La instrumentul duduc cântă Emmanuel Hovhannisyan (Armenia)
Inregistrari : Andrei Kerestely - Midi Sound Studio-Bucuresti
 
https://www.youtube.com/watch?v=P85AtRSpP54
 
Videoclip realizat de Ochea Studio Events
Imagine:  Laurenţiu Anghel; Dorel Ochea;  Vlad Tănase
Montaj: Vlad Tănase
Regia: Vlad Tănase
Actor: Cristi Naum (în rolul pictorului)
Pictura a fost realizată de Gheorghe Neaţă.
Hair-stylist: Cristian Dineţ
Vestimentatie : Gabriela Daniela Goicea

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod