Cuvée Grandiflora, cel mai nou vin lansat de Crama AVINCIS

În cadrul unui eveniment exclusivist organizat la sediul Ordinului Arhitecților din România, Casa Mincu, Crama AVINCIS a lansat ultima sa creație, vinul Cuvée Grandiflora. Recolta obţinută în anul 2011 pe Domeniul Vila Dobruşa - Drăgășani i-a permis lui Ghislain Moritz, maestru al metodelor de vinificare din Bourgogne, să realizeze pentru AVINCIS primul cupaj Cabernet Sauvignon - Merlot.
Culoarea acestui excelent vin îmbină intensitatea de purpură a amurgurilor de pe dealul Dobruşa şi profunzimea roşului de vişină coaptă, cu reflexe de antracit. Buchetul dezvăluie fructe negre de pădure şi cireşe, învăluite în arome de cafea prăjită, cu nuanţe de vanilie, ciocolată şi condimente. Este un vin foarte expresiv, bine structurat, rotund, cu un corp puternic, în care impetuozitatea taninurilor din Cabernet Sauvignon este îmblânzită de textura catifelată a Merlot-ului.
Astfel, metoda de vinificare din Bordeaux este armonios completată de arta oenologică din Bourgogne şi de experienţa seculară a Drăgăşanilor în legătură cu aceste două soiuri de viţă-de-vie.        

Numele „Grandiflora” nu a fost ales întâmplător. Este, în primul rând, o trimitere la celebra nuvelă scrisă de Gib Mihăescu în anii ’20, „La Grandiflora”. Intriga plină de dramatism se desfăşoară în Drăgăşani, în jurul grădinii de vară cu numele Grandiflora, care a existat cu adevărat în acest oraş, în perioada interbelică.
În al doilea rând, sunt reunite în acest nume două cuvinte latine: grandis (mare) şi flor (floare). Asocierea celor doi termeni a fost folosită de Linnaeus în 1759, în tratatul său de botanică, „Systema Naturae”, pentru o specie de magnolie: Magnolia Grandiflora.                              

Cuvée Grandiflora este un vin produs de Crama AVINCIS pe Domeniul Vila Dobruşa situat în Drăgăşani – renumită podgorie viticolă din zona subcarpatică, aflată în apropierea mânăstirilor din nordul Olteniei – şi este distribuit exclusiv în sectorul HORECA şi în magazinele specializate.
Domeniul Vila Dobruşa - Drăgăşani, unde iau naştere vinurile AVINCIS, este o podgorie de familie care datează din anul 1905, aparţinând Cristianei şi lui Valeriu Stoica. Tot ceea ce face echipa AVINCIS vine din pasiune și din dorința de a oferi oamenilor un vin premium, de o calitate excepțională.

Pe Domeniul Vila Dobruşa - Drăgăşani, pasionaţii de vinuri pot vizita noua cramă proiectată de arhitectul Alexandru Beldiman, care se remarcă prin arhitectura modernă şi inedită, pot lua parte la degustări de vinuri şi la evenimente exclusiviste.
De asemenea, infrastructura vitivinicolă este perfectă şi pentru evenimente corporatiste, teambuilding-uri sau întâlniri de afaceri, dispunând de o capacitate de cazare de 28 de locuri, în camere duble ultramoderne.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod