Declarația unei antrenoare de fitness a declanșat un val de indignare: „Trebuie să râdem de oamenii grași, ca să-i motivăm să slăbească”

O instructoare de fitness din Marea Britanie a declarat în timpul unei emsiuni matinale că oamenii obezi ar trebui ironizați pentru a fi motivați să slăbească.
Danielle Levy, din Essex, a intrat într-o polemică cu actorul Christopher Biggins în cadrul emisiunii matinale Good Morning Britain, după ce a spus că persoanele supraponderale trebuie făcute de râs pentru a fi convinse să nu mai mănânce excesiv.

Instructoarea de fitness a argumentat că un astfel de comportament i-ar putea încuraja pe oamenii supraponderali să slăbească. „Cu cât îi punem mai mult la zid pentru că sunt grași, cu atât își vor ține gura închisă și nu vor mai mânca exesiv”, a spus femeia.

Telespectatorii au fost șocați de afirmațiile femeii, mulți dintre aceștia pornind o adevărată campanie pe Twitter împotriva ei, potrivit dailymail.co.uk.

Este în mod clar bullying. Oamenii grași știu că sunt grași, nu au nevoie să le amintească cineva asta într-un mod jignitor.
Oamenii slăbesc atunci când sunt pregătiți să facă asta și este nevoie de un ajutor pozitiv”
, a spus unul dintre userii de pe Twitter.

Nu toți oamenii supraponderali mănâncă excesiv. Unii se confruntă cu afecțiuni care îi fac să se îngrașe. Nu băgați pe toată lumea în aceeași oală. Mie, de exemplu, nu îmi plac buzele lui Danni Levy. Prea mult Botox”, a mai scris cineva.



Danielle a apărut în emisiune alături de actorul britanic Christopher Biggins, care a spus că jignirea unei persoane pentru că este supraponderală este un gest crud, ce provoacă suferință.

Dezbaterea a început după ce gazda emisiunii, James Corden, a spus că obiceiul de a judeca oamenii supraponderali le provoacă acestora rușine, care duce apoi la depresie, anxietate și comportament autodistructiv.

Nu este o discuție despre estetică.
Nu este vorba despre felul în care arătăm, nu este despre faptul că a fi mare e ceva frumos sau urât, pentru că nu este. Mâncatul excesiv este o dependență care duce la obezitate, iar obezitatea duce la moarte. Nu e o chestiune de frumusețe
”, a spus antrenoarea de fitness Danielle Levy.

De aceea a devenit un tabu sa critici pe cineva pentru că este gras. Ne concentrăm prea mult asupra chestiunii estetice a mâncatului excesiv, în loc să ne concentrăm asupra riscurilor pentru sănătate”, a adăugat ea.

Cu cât îi criticăm mai mult pe oameni pentru că sunt grași, cu atât vor fi mai mulți oameni care își vor ține gura închisă și nu vor mai mânca în exces. Ironizarea oamenilor grași îi încurajează pe aceștia să slăbească”, a mai spus femeia.

Atunci când moderatorii i-au spus că aceste comentarii îi rănesc pe cei care se luptă cu kilogramele în plus, antrenoarea și-a apărat enervată punctul de vedere.
„Cum? Mergem pe vârfuri în jurul acestei probleme. Trebuie să le spunem că grăsimea nu este neapărat urâtă. Dar te omoară. Îți blochează arterele, îți face rău. Este un lucru rău să fii gras.”

Reacțiile pe rețelele de socializare au fost pe măsura declarațiilor șocante. „Este o luptă mentală, în care oamenii au nevoe de mai multă susținere. Sa-i faci de râs nu ajută!”, a comentat cineva pe Twitter.

Să râzi de cineva pentru că este o gras nu e altceva decât o formă de hărțuire deghizată în îngrijorare. Pur și simplu nu acesta este răspunsul la o problemă atât de complexă. Opusul acestui lucru este acela de a nu 'celebra' obezitate. Nimeni nu celebrează obezitatea”, a mai scris cineva pe platforma de socializare.

Altcineva a adăugat: „Este dezgustător să râzi de cineva pentru că este gras.
Sunt foarte multe persoane deprimate sau care chiar se sinucid pentru că sunt hărțuite din cauza problemelor cu kilogramele în plus.”

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabi pe 12 Oct 2019, 20:39
    Serios?

    Eu cred ca trebuie sa radem de antrenoarele de fitness imbecile si nesimtite, pentru a le obliga sa devina destepte si binecrescute.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod