Cele 12 reguli care te ajută să previi cancerul

Este una dintre cele mai înspăimântătoare boli, însă modul în care ne hrănim are o importanță crucială. Specialiștii sunt de părere că aceste reguli te ajută să previi cancerul.

Chiar dacă s-au făcut nenumărate studii în această direcție, nu se poate spune cu exactitate că un anumit aliment sau altul ar putea să facă minuni, prevenind apariția cancerului. Însă, prin asocierea mai multor alimente care conțin substanțe protectoare, se pare că efectul devine mai puternic asupra corpului, oferindu-i o protecție împiedicând apariția inflamațiilor. 
 

Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului, una dintre cele mai importante reguli pe care o putem urma este aceea de a umple trei sferturi din farfurie cu legume și verdețuri, lăsând doar un sfert din farfurie pentru proteinele de origine animală.
Pe baza acestei reguli, specialiștii au formulat câteva dintre cele mai importante sfaturi de care putem să ținem cont ca să protejăm corpul de boli grave. 


Vezi care sunt cele 12 reguli care te ajută să previi cancerul:

1 din 13

1. Cancerul și o diversitate de culori în farfurie

Fructele și legumele în diverse culori conțin cei mai puternici nutrienți cu rol anticancerigen. Astfel că o primă regulă pe care trebuie să o ai în vedere ca să previi cancerul este aceea de a avea mereu în farfurie cât mai multe legume și fructe în culori diferite. Acestea sunt alimente care trebuie să predomine în alimentația ta, fiind consumate atât în stare crudă cât și preparate într-un mod foarte simplu.

Pe lângă substanțele anticancerigene pe care le aduc, tot aceste alimente sunt cele care te ajută să menții o greutate corporală normală. Kilogramele în plus măresc riscul de cancer la colon, esofag și rinichi, susțin specialiștii de la publicația medicală webmd.com Prin urmare, consumă o cantitate mare de verdețuri de toate felurile, legume de culoare verde, roșie, violet și portocaliu. 

MAI MULT DESPRE: cancer, sanatate, anticancer
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod