6 simptome ale cancerului care sunt adesea ignorate

Chiar dacă unele simptome timpurii pot să fie asociate cu mai multe afecţiuni este foarte important să nu le ignori. Ce simptome ale cancerului sunt adesea trecute cu vederea?
Corpul nostru ne trimite semnale atunci când ceva nu este în regulă cu el. Însă, de multe ori, aceste semne sunt trecute cu vederea în speranţa că vor trece de la sine. Chiar dacă este foarte posibil ca unele simptome timpurii să fie cauzate de multe alte afecţiuni, în unele cazuri pot să semnaleze o boală mai gravă, cum ar fi cancerul.

De aceea, este foarte important să faci anual analizele de rutină şi ecografii pentru a depista din timp eventualele probleme. Iar atunci când s-a constatat prezenţa următoarelor simptome să nu le ignori, ci să ceri părerea unui specialist pentru a face investigaţii mai detaliate.


Potrivit site-ului BrightSide, iată câteva simptome ale cancerului pe care nu trebuie să le ignori! Acestea pot să fie asociate cu alte afecţiuni, dar există şi riscul ca ele să ascundă o problemă serioasă.

1. Tusea persistentă

O tuse care persistă mult timp poate să semnaleze o problemă la nivelul plămânilor şi trebuie luată în serios. În special atunci când este însoţită de o scădere a poftei de mâncare, o pierdere rapidă în greutate, expectoraţie cu sânge, precum şi o respiraţie îngreunată şi şuierătoare.


2. Mâncărime persistentă şi inexplicabilă

Chiar dacă de cele mai multe ori acest simptom nu are legătură cu cancerul, mai există cazuri în care s-a demonstrat că poate să fie asociat cu cancerul uterin (mâncărimi genitale persistente) sau cu cancerul cerebral (mâncărimi persistente la nivelul nărilor).


3.Schimbări ale tranzitului intestinal

Chiar dacă tulburările la nivelul sistemului digestiv pot să apară şi să nu aibă legătură cu cancerul, trebuie să le acorzi atenţie în special dacă sunt însoţite de prezenţa sângelui sau a secreţiilor cu mucus în materiile fecale sau de nevoia spontană de a defeca.


4. Secreţii care apar în urină

Acestea pot să semnaleze prezenţa unei probleme serioase la nivelul rinichilor, în special atunci când se constată prezenţa sângelui în urină, hipertensiune arterială, durere în zona lombară şi o stare generală de slăbiciune care persistă o perioadă lungă.


5. Pierderea în greutate bruscă şi inexplicabilă

Acest simptom poate să ascundă un cancer la stomac şi este adesea însoţit de un dezgust total pentru preparatele cu carne, senzaţia rapidă de saţietate (după porţii mici de mâncare), anemie şi o încetinire accentuată a tranzitului intestinal.


6. Durere persistentă în gât

De obicei, acest simptom nu este unul îngrijorător dacă este temporar. Însă, atunci când persistă şi este însoţit de alte simptome, cum ar fi dificultatea de a respira şi a înghiţi, o răguşeală care nu trece, tuse cu sânge şi senzaţia de permanentă de nod în gât poate să semnaleze apariţia cancerului de laringe.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonymus pe 21 Iul 2017, 10:36
    Asa trebuie

    scriu pentru ca sunt fortati sa scrie, scriu pentru ca asta e treaba lor, scriu pentru ca fiecare persoana care da click pe articol le aduce un procent , o vizualizare, ce se transforma in bani. Alegeti-va o sursa serioasa de articole si stiri si nu va mai bateti cu morile de vant , mai ales cand nu scriu commenturi inapoi.

    0
    0

  • Sanatosu pe 11 Iul 2017, 17:16
    Amator

    Sunt cazuri de cancer, cum e cel pulmonar in care ajungi in stadiul 4 fara nici un symptom, dar asa e scriem doar de dragul de a scrie un articol "bomba"

    0
    1

  • ABC pe 11 Iul 2017, 11:30
    Articol slab

    Nu inteleg de ce persoane complet dezinformate si nespecializate in domeniu se apuca sa scrie prostii de genul asta... orice om cu macar 1 neuron isi poate da seama ca simptomele acestea se intalnesc in macar alte 10 boli mult mai frecvente decat cancerul... este chiar aiurea sa se faca vreo legatura intre aceste simptome si cancerul si numai o persoana paranoica ar face acest lucru. Sunt de parere ca daca nu esti specialist in domeniu nu ai de ce sa scrii prostii doar ca sa scrii ceva... articolul alaturi de altele de aici nu au fundamente stiintifice si numai alarmeaza oamenii aiurea. Dar vad ca oricum autoarea Ioana Marosan are in general articole pe masura acestuia si probabil ca nici nu intelege ca treaba este mai complexa de atat ;)

    4
    0

  • Otilia pe 24 Iun 2017, 13:51
    Exista solutia

    Stiati ca bolile inflamatorii sunt cauzele tuturor bolilor cronice? FB - Sanatate si Omega

    2
    1

  • Mihai pe 16 Iun 2017, 15:00
    minciuni

    scrieti numai povesti aiurea. nu este nici o baza stiintifica pentru cele enumerate mai sus!

    10
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod