Peste 2 milioane de femei sunt diagnosticate, anual, la nivel mondial, cu cancer la sân. În România, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei, iar numărul deceselor se ridică la 3.209.
Cancerul este una dintre cele mai mari provocări din istoria medicinei: este imprevizibil, necesită expertiză îndelungată pentru diagnostic și tratament, dar și resurse financiare mari pentru a fi studiat.
Cancerul de col uterin poate fi fatal, dacă nu iei măsurile necesare de prevenție și tratare. Descoperă informațiile esențiale despre această afecțiune care-ți poate pune viața în pericol.
În fiecare an apar aproximativ 13.000 de cazuri noi de cancer de col uterin, potrivit Asociației Americane împotriva Cancerului. Dacă ai următorii factori de risc trebuie să iei măsuri suplimentare pentru a-ți proteja organismul.
Conform ultimelor statistici publicate de Global Cancer Observatory, numărul pacienților cu cancer din România a fost în creștere în 2018: față de raportarea anterioară, din 2012, numărul pacienților cu cancer a ajuns la 83 de mii, cu 6 procente mai mare față de 2012.
O mică echipă de oameni de ştiinţă israelieni susţine că ar fi găsit primul tratament complet pentru cancer.
Dacă ai fost diagnosticat cu o formă de cancer contează foarte mult să fii atent la ceea ce consumi. Află ce ar trebui să conțină dieta care poate stopa răspândirea maladiei.
Uneori ți se pare că orice poate cauza cancer, dar nu este adevărat. Află care sunt informațiile greșite vehiculate despre cancer.
De multe ori simptomele cancerului pot semăna cu alte afecțiuni, fiind trecute cu vederea chiar dacă pun viața în pericol. Află ce manifestări trebuie să-ți dea de gândit.
Deși simptomele inițiale pot fi confundate cu alte afecțiuni, cancerul ovarian poate fi învins dacă ești informată și îți iei toate măsurile pentru a reduce riscurile.
Deși sunt asociate cu o imagine pozitivă de sine și un look irezistibil, specialiștii consideră că implanturile mamare pot expune femeile la o formă de cancer a sistemului imunitar.
Deși nu poate înlocui protecția solară, acest plan de alimentație te fortifică din interior împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. Află ce ar trebui să consumi la mesele principale și cum să-ți constitui gustările pentru a preveni cancerul de piele.
Există schimbări simple pe care le poți face în fiecare zi pentru a preveni cancerul. Află cum procedează experții pentru a diminua riscurile.
Dacă ai primit un diagnostic de cancer de prostată este esențial să iei măsuri pentru a te simți mai bine și a reduce efectele secundare, în paralel cu urmarea tratamentului adecvat.
Cancerul de prostată poate fi prevenit dacă iei măsurile necesare la timp. Află cum poți reduce riscurile.
Peste jumătate din pacientele din România cu cancer de sân (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III și IV, comparativ cu statele europene.
Tratamentele convenționale pentru cancerul de piele au numeroase efecte secundare. Din acest motiv, specialiștii recomandă variantele naturale, fie în combinație cu tratamentul clasic, fie ca unic remediu.
Aflat pe locul doi ca frecvență dintre cancerele diagnosticate la bărbați, cancerul de prostată cumulează 15% din totalul tumorilor diagnosticate în fiecare an.
Cunoscute mai ales sub numele de “genele cancerului de sân”, BRCA1 și BRCA2 au atras atenția lumii întregi în 2013 atunci când actrița Angelina Jolie a anunțat că a moștenit de la mama ei aceste mutații oncogene ce îi creșteau semnificativ riscul de a dezvolta cancer mamar sau ovarian.
Diagnosticarea în stadii incipiente asigură o rată de supraviețuire de aproape 90%