Uleiul de camellia

De ce ar trebui să incluzi neapărat uleiul camellia în ritualul tău de îngrijire

Știai că fascinantele gheișe din Japonia foloseau aproape exclusiv uleiul de camellia pentru a-și menține pielea tânără, fără imperfecțiuni și părul mătăsos și strălucitor? Descoperă cum te ajută acest ingredient secret să ai un look impecabil și să redescoperi cât de frumos arăți fără un strat gros de machiaj sau multe produse de coafat.
Proprietățile de vindecare și revitalizare ale uleiului de camellia au fost remarcate cu zeci de ani în urmă, reprezentând un ingredient de bază al rutinei de îngrijire din Japonia. Obținut prin presarea la rece a semințelor plantei camellia oleifera, uleiul de camellia este numit și „trandafirul iernii” sau Tsubaki, fiind un remediu care îți poate transforma complet pielea și podoaba capilară. 

 
Iată de ce ar trebui să folosești uleiul de camellia în fiecare zi:

 
1. Hrănește pielea în profunzime

Beneficiul cel mai ușor de observat al acestui ulei este hidratarea excepțională a pielii. Uleiul conține o combinație optimă din vitaminele A, B, C, D și E, asigurând pielii nutrienții esențiali și menținând-o catifelată.
Uleiul de camellia are o structură moleculară foarte apropiată de cea a sebumului uman, fiind absorbit optim în straturile profunde ale pielii. Este o alegere ideală pentru tenul afectat de acnee pentru că se absoarbe rapid, nu astupă porii și nu lasă un strat gras ori lipicios la final.
 
Uleiul formează o barieră care menține substanțele benefice în interiorul pielii, asigurând echilibrul de hidratare pe durata întregii zile. Utilizându-l frecvent vei observa că tenul este revitalizat, strălucește de sănătate și are un aspect neted și sănătos.

 
2. Previne apariția semnelor de îmbătrânire

Nutrienții din uleiul de camellia dau un aspect tânăr și proaspăt pielii, neutralizând în mod eficient semnele înaintării în vârtsă.
Uleiul conține 98% acizi grași cu lanț lung precum Omega 3 și Omega 6, iar 80% reprezintă acidul oleic, foarte similar cu uleiul de msăline și de nuci de macadamia. În plus, uleiul prețios este o sursă excelentă de colagen și scualenă, substanțe care sunt baza pentru protecția și hidratarea continuă a pielii. 
 
Pe măsură ce înaintăm în vârstă producția de scualenă scade, fiind favorizate hiperpigmentarea, iritațiile și alte afecțiuni dermatologice. Cu ajutorul uleiului de camellia vei descoperi în oglindă un ten din ce în ce mai frumos în timp ce combați treptat imperfecțiunile care te deranjează.

 
3. Recondiționează genele

Nu trebuie să ai grijă numai de pielea ta, ci și genele merită multă atenție pentru că sunt susceptibile la factorii alergeni sau la substanțele nocive din mediul înconjurător.
Uleiul de camellia asigură o îngrijire de excepție a genelor, acționând asupra fiecărui folicul pentru o hidratare profundă care dezvăluie gene lungi și fine. Te va face să uiți de ce simțeai mereu nevoia să aplici rimel!

 
4. Fortifică părul

Părul tău nu are volum, cade prea mult sau și-a pierdut strălucirea? Este cazul să incluzi uleiul de camellia în rutina de îngrijire a podoabei capilare cât mai curând. Nutrienții și acizii grași esențiali din acest ulei vor face părul mătăsos și ușor de pieptănat. Îl poți aplica pe tot părul ca un tratament înaintea șamponării sau poți folosi 5-10 picături de ulei ca balsam leave-in după ce ți-ai uscat părul. 
 
Uleiul natural va forma un strat protector împotriva razelor ultraviolete, menținând structura de proteine a firelor și prevenind evaporarea apei din interiorul părului.
De asemenea, vei remarca efecte extraordinare dacă aplici uleiul ca tratament pentru noapte, o dată pe săptămână.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod