Simptome ale cancerului ovarian pe care multe femei le ignoră

Din păcate, cancerul ovarian poate trece neobservat în stadiile incipiente, deoarece simptomele sale sunt ușor de ignorat. Iată la ce simptome ale cancerului ovarian ar trebui să fii atentă, pentru a putea acționa la timp!

5 simptome ale cancerului ovarian


Multe femei sunt conștiente de importanța unei diete sănătoase și a controalelor anuale, care includ analize pentru identificarea cancerului de col uterin și cancerului mamar. Însă există și un tip de cancer care acționează în tăcere, pentru care nu există analize amănunțite și ale cărui simptome nu sunt cunoscute. Din fericire, simptomele cancerului ovarian pot fi observate, dacă te documentezi în prealabil.

1. Balonarea persistentă


Probabil că ești obișnuită cu balonarea de dinainte și după perioada menstruală. Cu toate acestea, în cazul în care balonarea pare să nu dispară în restul timpului, ar trebui să îi faci o vizită medicului tău.
Conform cercetărilor, unul dintre cele mai frecvent întâlnite simptome ale cancerului ovarian este reprezentat de balonarea abdominală persistentă.

2. Durerea pelvină


Unii specialiști sunt de părere că orice femeie care suferă de dureri pelvine ar trebui să verifice dacă acest simptom este cauzat de prezența cancerului ovarian. Multe femei se confruntă cu dureri cauzate de chisturile ovariene. Un chist ovarian poate fi complet benign și poate apărea de fiecare dată când ești la menstruație sau poate fi canceros.


3. Durerea sâcâitoare


Un studiu a descoperit faptul că durerea persistentă a fost unul dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului ovarian. Participanții la studiu au fost întrebați despre simptomele lor înainte și după diagnosticarea cancerului ovarian. Dintre cele 151 de femei chestionate, 68% au raportat că durerea a fost destul de semnificativă pentru a interfera cu activitățile lor de zi cu zi. Femeile care observă durere pelvină sau durere de spate constantă ar trebui să discute cu medicii lor.

4. Creșterea în greutate inexplicabilă


Creșterea în greutate bruscă este unul dintre semnele mai puțin cunoscute ale cancerului ovarian. Este, de asemenea, mai greu de observat, deoarece multe persoane au greutăți fluctuante de-a lungul timpului.
Femeile aflate la premenopauză pot observa că abdomenul lor pare mai mare.

5. Oboseala


Acesta este un lucru dificil de observat. Cei mai mulți dintre noi ne simțim mereu obosiți. Iar când te împarți între birou și familie, este și normal. Important este să observi dacă există vreo diferență semnificativă. Dacă această oboseală intensă nu se oprește pe parcursul lunii, este recomandat să discuți cu medicul tău.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod