Cele mai rele alimente pentru digestie. Nu le consuma dacă suferi de constipație!

Știi deja că orezul și prăjelile nu sunt indicate atunci când suferi de constipație. Dacă te confrunți des cu această problemă, evită cele mai rele alimente pentru digestie.
Unele alimente sunt sărace în fibre și pot să încetinească foarte mult procesul de digestie. Acest lucru este cu atât mai accentuat dacă suferi de constipație foarte frecvent. Ca să funcționeze bine, sistemul digestiv are nevoie de alimente bogate în fibre, multă apă și nutrienții necesari care sunt transformați în hrană pentru toate organele corpului. 

Constipația apare atunci când intervalul dintre scaune depășește trei zile sau când apare durerea din cauza scaunului foarte tare și uscat. Există mai multe tipuri de constipație, de aceea atunci când simptomele apar des și persistă trebuie să mergi la un consult medical pentru a depista cauza și a urma un tratament adecvat.
Simptomele frecvente de constipație trebuie luate în serios, iar un prim pas pe care trebuie să-l faci este să acorzi mai multă atenție alimentației și să faci multă mișcare. 
 

Ca să nu înrăutățești și mai mult situația este de preferat să eviți unele alimente care îngreunează și mai mult procesul de digestie, favorizând astfel apariția constipației. 


Potrivit site-ului medical webmd.com, acestea sunt cele mai rele alimente pentru digestie pe care nu e bine să le consumi dacă suferi de constipație:


Lactatele 

Dacă suferi frecvent de constipație trebuie să ai mai multă grijă la ceea ce mănânci. Printre alimentele care constipă se numără și consumul mare de brânză și lapte.
Dacă știi că exagerezi cu consumul acestor alimente, încearcă se reduci cantitățile ca să vezi cum te simți. Dacă simptomele persistă și sunt asociate de balonare constantă, este de preferat să eviți consumul lor ca să urmărești reacțiile organismului tău, deoarece intoleranța la lactoză poate să perturbe serios sistemul digestiv. 

În schimb, este de preferat să alegi mai degrabă un iaurt natural care conține probiotice, adică acele bacterii bune care ajută sistemul digestiv și pot să te scape de constipație. 


Alimentele prăjite

Cartofii prăjiţi, chiftelele, şniţelele, gogoşile şi toate alimentele de tip fast-food au un conţinut mare de grăsimi, iar prin prăjire ele devin foarte greu de digerat pentru stomac. Atunci când alimentele se mișcă lent în colon, conținutul de apă scade, ele devin uscate și eliminarea va fi foarte dificilă.
Prin urmare, un prim lucru bun pe care îl poți face pentru tine este să elimini prăjelile din meniu ca să nu înrăutățești mai mult problema cu care te confrunți. 


Ouăle

Au un conținut foarte mare de proteine de calitate, însă dezavantajul lor este acela că sunt sărace în fibre. Prin urmare, consumul de ouă nu face bine atunci când ești deja constipată. Dar, dacă optezi pentru o omletă în care să adaugi spanac, dovlecei, ceapă și pe care să o consumi împreună cu o salată de crudități (verdețuri sau de roșii) atunci furnizezi un plus de fibre care pot să ajute sistemul digestiv să funcționeze bine. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod