Cele mai rele alimente pentru digestie. Nu le consuma dacă suferi de constipație!

Carnea 

Este o sursă bună de proteine, dar la fel ca în cazul ouălor, îi lipsesc fibrele. Astfel că un consum ridicat de carne îngreuneză foarte mult digestia și predispune la constipație. Ca să nu cauzeze probleme, consumă mai puțină carne, evită prăjirea ei și asociaz-o întotdeauna cu salată de verdețuri sau legume la abur. Acestea vor asigura fibre și enzime care ajută procesul de digestie și împiedică apariția constipației. 

Dulciurile

Produsele de patiserie, biscuiții și prăjiturile nu sunt alimente pe care să le consumăm zilnic, deoarece încetinesc foarte mult digestia. Iar dacă ești predispusă constipației, ar fi de preferat să le eviți pe cât posibil și să le consumi doar ocazional. Aceste dulciuri au un conținut exagerat de zahăr, grăsimi și mult prea puține fibre. În plus, au o consistență uscată, lucru care nu va ajuta deloc dacă suferi de constipație. 

Dacă ai poftă de ceva dulce, mai bine alege căpșunile/afinele/perele amestecate cu iaurt natural și puțină miere de albine. 


Pâinea albă

Are o cantitate foarte mică de fibre, iar acest lucru nu te ajută deloc în cazul în care suferi de constipație.
Ba din contră, pâinea albă trebuie evitată și înlocuită cu cea integrală sau de secară, însă fără să exagerezi cu consumul ei. 


Cofeina

Câteva cești cu cafea sau ceai verde/negru pot să aibă un efect benefic pentru unele persoane, însă există și situația în care acestea pot să constipe. Cofeina din cafea, ceai și băuturile carbogazoase de tip cola împiedică corpul să rețină lichidele necesare digestiei. Astfel că nu este deloc indicat să exagerezi cu aceste băuturi dacă ai constatat că te confrunți adesea cu constipația. 


Alcoolul

La fel ca și cofeina, alcoolul are un efect puternic de deshidratare, astfel că nu vei face decât să înrăutățești și mai mult constipația.
Băuturile alcoolice împiedică organismul să rețină lichidele care ușurează procesul de digestie, astfel că scaunele devin uscate și tari, favorizând apariția durerilor la eliminarea acestora. Dacă vrei să consumi o băutură alcoolice, asigură-te că te hidratezi și cu multă apă. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;