De ce nu este bine să porți sutien

Știi acel sentiment pe care îl ai când ajungi acasă și îți dai sutienul jos?
Sutienele sunt drăguțe, sexy și atrăgătoare, însă nu sunt chiar bune pentru sănătatea ta. Iată de ce au ajuns oamenii de știință la concluzia că nu este bine să porți sutien!

Motivul pentru care nu este bine să porți sutien


Se poate să te fi gândit că nu vrei să mai porți vreodată sutien. Și nu ești singura persoană care s-a gândit la asta. Multe modele de sutien sunt inconfortabile, te zgârie pe spate și provoacă dureri. Ca să nu mai menționăm cât de scumpe pot fi. Sutienele au fost privite ca un lucru bun pentru aproape întreaga lor existență și, cu toate acestea, s-ar putea să fie o idee bună să renunți la ele.

Există mai multe beneficii care s-ar putea să te încurajeze să renunți la sutien. Poți reduce riscul de apariție a cancerului la sân, poate crește mărimea sânilor și poți avea un bust mai sănătos. Și există și dovezi științifice în spatele acestor lucruri. Un studiu realizat de Universitatea Franche-Comte a demonstrat că sutienele nu fac nimic pentru bustul tău pe termen lung. S-a descoperit că nu există niciun beneficiu pentru purtarea sutienelor. Medical, fiziologic și anatomic, sânii nu beneficiază de lipsa gravității.

Odată ce îți scoți sutienul, bustul devine mai puternic. Același studiu a constatat că evitarea sutienelor pe termen lung poate duce la creșterea țesutului muscular, pentru a oferi sprijin natural. Dacă nu ai parte de un bust mai puternic și mai sănătos, care este scopul sutienelor?

Nu numai că bustul tău va deveni mai puternic și mai sănătos atunci când renunți la sutien, dar va fi și mai ferm. Acest lucru se datorează faptului că țesutul muscular se formează odată ce nu mai porți acest articol vestimentar. Studiul Rollins a descoperit că femeile care nu mai poartă sutien au bustul cu 7 milimetri mai sus. Se va îmbunătăți și circulația, deoarece îi vei permite sângelui din piept să curgă mai liber.

Indiferent care este motivul, este întotdeauna o idee bună să renunți la sutien. Te simți mai bine, stimulezi sănătatea sânilor și arăți mai bine. Ce părere ai? Vei renunța la acest articol vestimentar de câte ori ai ocazia?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod