Sănătate. Uscarea gurii, o problemă gravă care poate duce la infecţii în corp



Gingivita şi infecţiile, două probleme frecvente când saliva nu e suficientă


Mai mult, gura uscată poate provoca apariția gingivitei sau a unor infecții. De aceea, este important ca pacientul să discute despre aceste probleme cu medicul său. Acesta ar trebui să schimbe dozele medicamentelor prescrise, astfel încât să fie eliminate aceste efecte adverse. De asemenea, medicul stomatolog ar trebui să prescrie produse de hidratare și cu care să-și clătească gura constant.

„Eu le recomand pacienților mei să consume gumă de mestecat fără zahăr, să bea multă apă în timpul zilei și să folosească o pastă de dinți cu fluoride.
De asemenea, este important să respire cu gura închisă cât mai des posibil”,
adaugă dr. Ion Melnic.

Chiar dacă pare a fi o problemă minoră, secreția de salivă ar trebui să rămână constantă în orice situație, indiferent de circumstanțe. Vizitele periodice la medicul specialist sunt necesare, dar nu numai. Hidratarea corespunzătoare, consumul legumelor și al fructelor, al ceaiurilor pe bază de plante, precum și periajul zilnic efectuat corect ar trebui să ducă la menținerea unei guri hidratate corespunzător, a unei respirații proaspete și, deci, la o stare generală de bine.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana ionescu pe 26 Nov 2015, 17:22
    fluaride

    faci reclama la pasta de dinti cu fluoride,si la guma de mestecat,,,,spalate tu cu el si mesteca tu guma de mestecat si da le si copiilor tai ca doar,,,esti DESTEPT domnule ,,medic",,,

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod