Sănătate. Uscarea gurii, o problemă gravă care poate duce la infecţii în corp


Foto: Dr. Ion Melnic, specialist în chirurgie dento-alveolară și coordonator al Clinicii Dr. Melnic

Pastile care au un impact asupra producţiei de salivă


Unul dintre efectele secundare ale medicamentațiilor din ziua de azi este uscarea gurii. Mai ales pastilele care se prescriu pacienților care suferă de depresie, anxietate, alergii sau răceli, obezitate, acnee, epilepsie sau amețeli îngreunează procesul de secreție a salivei.


Simptomele gurii uscate


În ceea ce privește stilul de viață, activitățile stresante, tutunul, respirația cu gura deschisă și exercițiile fizice intense care duc la deshidratare conduc la uscarea gurii.

„Cauzele încetinirii sau chiar ale stopării procesului de secreție a salivei sunt numeroase. De aceea, este important să avem grijă la schimbările pe care le facem, astfel încât să putem preveni accentuarea problemelor.
Simptomele gurii uscate includ: disconfort la nivelul gurii, sete frecventă, crăparea buzelor, limba înroșită și uscată, imposibilitatea de a discerne gusturile alimentelor sau respirația urât mirositoare. Asta le și cer pacienților mei mereu: să-și monitorizeze evoluția organismului, astfel încât să putem depista eventualele probleme cât mai rapid, înainte să apară complicații”,
adaugă dr. Ion Melnic.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana ionescu pe 26 Nov 2015, 17:22
    fluaride

    faci reclama la pasta de dinti cu fluoride,si la guma de mestecat,,,,spalate tu cu el si mesteca tu guma de mestecat si da le si copiilor tai ca doar,,,esti DESTEPT domnule ,,medic",,,

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod