Poți să faci Covid-19 de două sau de mai multe ori? Răspunsul specialiștilor despre probabilitatea reinfectării

Pentru experții în domeniul sănătății subiectul virusului Covid-19 este unul intens analizat și studiat.
Întrebarea "Mă pot îmbolnăvi de două sau de mai multe ori?" a devenit din ce în ce mai prezentă, iar oamenii de știință încearcă acum să își dea seama ce implică reinfectarea, dar și ce noi simptome s-ar putea declanșa în cazul unei persoane care se infectează a doua oară.

A contacta virusul Covid-19, din nou, după ce o persoană a trecut deja prin procesul de vindecare, este un caz posibil, dar mult mai complicat și mai rar decât am putea crede. În prezent, oamenii de știință lucrează intens pentru a identifica rapid noile tulpini ale virusului, cea mai recentă fiind cea descoperită în Marea Britanie, prezentă și pe teritoriul României.
Cercetătorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul pe care l-ar putea avea aceste mutații ale virusului în privința eforturilor globale de vaccinare în masă.

Conform CNN, tulpina din Africa de Sud ar fi singura variantă a virusului care ar fi rezistentă la orice imunitate obținută de pacienți, fie prin dozele de vaccin, fie datorită faptului că s-au deja vindecat de Covid-19. Vaccinurile pentru Covid-19, adaptate pentru noile tulpini
"Virusul se modifică, este normal, se adaptează pentru a putea supraviețui cu o mai mare ușurință în interiorul organismului uman", a declarat medicul Nelson Michael, directorul Centrului pentru Boli Infecțioase al Institutului de Cercetare al Armatei Walter Reed. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod