Galactoreea - secretie lactata patologica

Informatii generale Galactoreea este curgerea laptelui (la nivelul sanilor), intr-o perioada care nu este asociata cu producerea normala a laptelui, si anume in perioada alaptatului.  Adesea aceasta afectiune apare in randul femeilor, insa au existat si cazuri de galactoree la barbati.

La femei, galactoreea poate fi asociata cu stimularea excesiva a sanilor, efectele secundare ale unor medicamente sau afectiuni ale hipotalamusului sau glandei pituitara. La barbati, poate fi asociata cu disfunctii sexulale si erectile cauzate de deficienta testosteronului (hipogonadism la barbati).


Uneori cauzele acestei afectiuni nu pot fi determinate, dar adesea rezulta din cauza nivelului ridicat de prolactina, hormonul care stimuleaza producerea laptelui.

De asemenea, uneori galactoreea apare la nou nascuti, cand nivelul ridicat de estrogen maternal traverseaza placenta ai ajunge in sangele copilului. Astfel, se ajunge la cresterea tesuturile la nivelul sanilor, lucru care poate fi asociat cu galactoreea.   
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod