Galactoreea - secretie lactata patologica

Cum este diagnosticata? Pentru descoperirea cauzelor care produc galactoreea este nevoie de un set de analize, deoarece sunt atatea cauze posibile incat doctorul trebuie sa le excluda treptat.

Prima data, doctorul te va intreba despre prezenta unor cazuri asemanatoare in familie. Apoi va urma o examinare fizica, cand se va incerca obtinerea unei mostre de lichid prin strangerea usoara sau presarea zonei din jurul sfarcului.

De asemenea, medicul te poate intreba:

  • daca mentruatia iti vine la termen;
  • daca ai avut probleme cand ai ramas insarcinata;
  • ce medicamente ai luat in ultimul timp;
  • daca ai dureri de cap sau probleme cu vederea.

Daca doctorul reuseste sa colecteze putin din lichidul, acesta va fi dus in laborator pentru analiza detaliate. Se poate sa fie nevoie si de o mostra de sange pentru verificarea nivelului de hormoni din sange. Un test de sarcina este la fel de indicat.

Daca este descoperita vreo anormalitate in timpul testului fizic, medicul iti va recomanda un test de specialitate, incluzand: mamografia sau ultrasunete.

Daca analizele la sange scot la suprafata existenta unui nivel ridicat de prolactina in sange, va trebui sa faci o radiografie cu rezonanta magnetica pentru a verifica existenta unei tumori sau a altor nereguli ale glandei pituitare.


In cazul in care galactoreea a fost declansata de anumite medicamente, va trebui sa intrerupi temporar orice tratament, pentru ca medicul sa se asigura ca medicamentele respective sunt cauza.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod