Diabetul, "epidemia" viitorului

Peste 48 de milioane de persoane din intreaga Europa sufera de diabet, numai in Romania existand un numar de 1,5 milioane de persoane care sufera de aceasta afectiune. Prognozele specialistilor nu sunt deloc incurajatoare...

Peste 48 de milioane de persoane din intreaga Europa sufera de diabet, numai in Romania existand un numar de 1,5 milioane de persoane care sufera de aceasta afectiune.

Prognozele specialistilor nu sunt deloc incurajatoare. Acestia estimeaza ca pana in anul 2025, 10.7% din populatia adulta a tarii va suferi de diabet.

Desi auzim zilnic ceva despre aceasta boala, nu sunt multi cei care stiu ce este de fapt, cum se manifesta si ce efecte poate avea asupra sanatatii.

Diabetul zaharat este o boala caracterizata prin cresterea, peste limitele normale, a glicemiei ("zaharului") in sange.

Alimentele pe care le consumam se transforma in glucoza, iar glucoza este transformata de organism in energie.

Pancreasul este un organ care are rolul de a secreta insulina, un hormon care ajuta organismul sa utilizeze glucoza.

In cazul persoanelor diabetice, pancreasul nu produce insulina sau produce in cantitate insuficienta, dar exista si cazul in care organismul nu poate utiliza insulina secretata, consecinta fiind cresterea nivelului de zahar din sange, cunoscuta sub denumirea de hiperglicemie.



"Nivelul de glicemie se stabileste dimineata, inainte de masa, iar valorile normale ar trebuie sa se inscrie intre 75 si 109 mg/dL. Nivelul cuprins intre 109 si 126 mg/dL este considerat de prediabet, iar cel de peste 126 mg/dl, de diabet.", a declarat Prof. Dr. Radu Lichiardopol, Seful Sectiei de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Institutul "Prof. N. Paulescu".
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • likkka pe 21 Nov 2008, 00:13
    tratament

    tatal meu are aceasta probleme, s-a marit zaharul in singe, si as vrea sa-mi acordati careva pastile sau un tratament de ierburi, ca stiti cum sunt medicii pe linga pastilele cu efect iti mai prescriu si de cele care nu prea se vind in farmaciile lor. Tatal meu de 4 saptamini urmeaza un tratament si sa micsorat doar cu 2 unitati adica de la 12 a ajuns la 10, mai mult nu poate scade. Si a aflat ca i sa marit zaharul acum 5 saptamini si de la medicamentele medicilor pe care i le prescrie nu este nici un rezultat..AJUTATI-MA va rog frumos

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod