De ce să consumi ananas cât mai des - beneficiile uriașe pe care le are asupra organismului tău

Ananasul este o adevărată comoară! Acest fruct delicios și savuros este originar din America de Sud și a fost considerat, în urmă sute de ani, o adevărată delicatesă, fiind servit doar pe mesele regilor și ale nobililor.
În zilele noastre, ananasul este un fruct foarte popular și, pe lângă faptul că are un gust dulce și răcoritor, are multiple beneficii pentru organismul uman. Conține substanțe nutritive, antioxidanți și este bogat în vitamine, fapt ce îl transformă într-un aliat pentru sănătatea ta. Află, în galeria foto, beneficiile uluitoare ale ananasului și de ce trebuie să începi să îl consumi cât mai des.

Ce conține ananasul


Ananasul are un conținut scăzut de calorii, dar un profil nutrițional foarte variat.
Așadar, aproximativ 160 de grame de ananas conțin următoarele:

Calorii: 82,5
Grăsimi: 1,7 grame
Proteine: un gram
Carbohidrați: 21,6 grame
Fibre: 2,3 grame
Ananasul conține vitaminele A, K, B6, C, fier, mangan, cupru, tiamină, folat (formă a vitaminei B9), potasiu, magneziu, niacină, acid pantotenic (vitamina B5) și riboflavină (vitamina B2).

Vitamina C este esențială pentru creștere, susține sănătatea sistemului imunitar și ajută la absorbția fierului în organism. Manganul este un mineral natural care asigură buna funcționare a metabolismului și are proprietăți antioxidante.
Citeste continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod