De ce nu ar trebui, sub nicio formă, să-ți începi ziua cu o cafea. Recomandarea experților

Mirosul irezistibil al cafelei te ajută să-ți aduni forțele și să te încarci cu energie în fiecare dimineață. Dacă acesta e primul lichid pe care îl bei în fiecare zi, atunci trebuie să faci o schimbare.
E luni dimineata, abia se face lumina afara, si te pregatesti sa incepi o noua saptamana. Dupa un weekend in care ai lenevit, pare imposibil sa te trezesti cu mintea limpede si sa simti ca poti face orice, asa ca singura ta nadejde se leaga de mirosul prietenos al cafelei. De la prima gura pe care o sorbi simti ca revii la viata.

Iti suna cunoscut? In cazul asta, trebuie sa stii ca a-ti bea cafeaua imediat dupa ce te-ai trezit nu este un obicei bun, iar expertii nu-l recomanda.

Hidratarea, primul obiectiv al zilei


Medicul Michael Breus explica de ce ar trebui sa inlocuiesti dimineata obisnuita ceasca de cafea cu un pahar de apa. Motivul nu este doar faptul ca apa e lichidul vital de care organismul are nevoie, ci si ca somnul in sine reprezinta o activitate care te deshidrateaza.
Prin urmare, cand te trezesti, apa e primul lucru de care are nevoie organismul, scrie Well+Good.

„Pierdem cam un litru de apa in fiecare noapte, asa ca ne trezim deshidratati”, a spus Dr. Breus. „Din pacate, multa lume incepe ziua cu o ceasca de cafea. Cafeaua este diuretica, te determina sa urinezi. Asa ca nu este o idee buna sa facem asta – vrem apa ca sa ne hidratam”, a explicat el. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod