Suplimente nutriționale pe care nu e bine să le iei fără rețetă

Pentru sănătate, trebuie să te hidratezi, să faci mișcare și să adopți o dietă echilibrată. Când iei suplimente nutriționale, citește indicațiile de pe etichetă, mai ales în cazul anumitor substanțe!
Sunt suplimente nutritionale, cum sunt cele cu fier, iod, calciu si vitamina E care, administrate incorect, pot face mai mult rau decat bine.  Publicatia homemadebeautytips.org are argumente in acest sens.

Fie ca suferim de anemie, spasmofilie ori daca avem carente de vitamine, medicii recomanda adesea regim si suplimente nutritionale. Acestea din urma au rolul de a compensa deficitele nutritionale detectate in testele de sange.

Cu toate acestea, astfel de pilule nu reprezinta cea mai buna solutie, spune Lorraine Maita – cercetator in New Jersey, la Academia Americana Anti-Aging si Medicina Regenerativa.
Dupa ce au studiat aceasta tema, expertii coordonati de Maita au gasit ca cinci dintre nutrientii des comercializati nu sunt necesari.

Suplimente nutritionale – Calciu


Auzim deseori ca suplimentele cu calciu ne mentin sanatatea, in special pe cea legata de sistemul osos. Este doar un mit, spune Maita. „Cercetarile arata ca suplimentele de calciu nu ajung la nivelul osului, asa cum dorim, ci pot provoca calcificarea arterelor si tesuturilor moi. Aceste efecte duc la cresterea riscului de a dezvolta boli de inima”, spune omul de stiinta.

Iod


Iodul trebuie administrat numai la indicatia medicului.
Explicatia este foarte simpla. Proprietatile acestei substante asupra glandei tiroide induc impresia ca iodul este bun in afectiuni tiroidine. Dozajul potrivit trebuie recomandat de specialist si nu stabilit dupa ureche. Prea puțin iod sau prea mult poate determina glanda tiroida sa fie mai putin activa. Daca se produce acest efect, riscul sa se declanseze afectiunea cunoscuta sub numele de hipotiroidism este mare. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod