Ce efecte au unele ciuperci asupra creierului

Anumite ciuperci, mai exact ciupercile psihedelice, pot fi găsite în întreaga lume și conțin ingrediente active halucinogene, în special psilocibină, un halucinogen puternic cu diferite proprietăți. Pe lângă halucinații, consumatorii au declarat că simt o euforie extremă și o transformare totală a conștiinței.
Având calități medicinale demonstrate, ciupercile sunt o activitate recreativă populară pentru unele persoane și o experiență profund spirituală pentru altele. În trecut, oamenii foloseau ciupercile psihedelice pentru a-și modifica creierul și pentru a căuta conexiuni spirituale cu universul sau religiile. Însă ce se întâmplă atunci când ingerezi anumite substanțe din ciuperci?

Cum reacționează creierul la anumite ciuperci?


1. Stare de excitare


Psilocibina afectează creierul și determină consumatorii să se simtă conectați, să aibă halucinații vibrante și bogate, inclusiv forme neregulate, culori, gusturi, mirosuri și sunete exagerate. Pe scurt, creierul pare a-și face de cap pe psilocibină. Precum în cazul altor halucinogeni puternici, psilocibina stimulează activitatea globală a creierului, nu o reduce la fel ca anumite medicamente și nu activează doar anumite porțiuni ale creierului ca alte medicamente. În mod specific, acest lucru face ca mintea să fie hiperconectată, permițând tuturor regiunilor să comunice între ele.
Această hiperconectare dispare odată cu eliminarea substanțelor din ciuperci din organismul uman.

2. Efecte permanente


Un fapt puțin cunoscut despre psilocibină este că poate avea efecte permanente. Cu alte cuvinte, anumite tipuri de specii de ciuperci îți pot modifica permanent personalitatea și starea de spirit. Acest lucru este adesea confirmat de consumatori, care declară că nu mai sunt aceleași persoane după ce iau halucinogene puternice precum LSD sau psilocibină. Au fost efectuate mai multe studii în Statele Unite, în cadrul cărora participanții au luat psilocibină în mai multe doze, de mai multe ori, cu ocazii diferite. Iar cercetătorii le-au analizat personalitățile cu ajutorul unor chestionare, în decurs de câteva luni după o doză semnificativă. Rezultatele au fost destul de uimitoare. Se pare că personalitatea, în special deschiderea spre experiențe noi, se modifică odată cu utilizarea psilocibinei, iar efectele durează foarte mult, cel puțin 14 luni după administrarea unei doze unice.
Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că schimbările la nivelul personalității și efectele pe termen lung asupra creierului consumatorilor sunt invariabil pozitive.

3. Efecte intense


Ciupercile psihedelice pot fi găsite în multe părți ale lumii și au fost folosite pentru o varietate de motive, de la experiențe spirituale la distracție, încă de la începutul timpului și descoperirea proprietăților lor puternice. Se crede că vikingii consumau un cocktail de substanțe, inclusiv ciuperci și alcool, înainte de bătălii, pentru a intra într-o stare de putere supraomenească, la fel cum naziștii se bazau mai târziu pe metamfetamină. Pentru mulți consumatori, ciupercile produc efecte de euforie și le dau energie prin stimularea creierului, ducând la efecte de putere intensă și neobișnuită.

4. Vise psihedelice


Se pare că psilocibina face ceva ce alte medicamente nu fac pentru a produce efectele unice în cazul consumatorilor: face creierul să viseze cât este treaz. Conform cercetărilor făcute cu ajutorul persoanelor sub influența psilocibinei, fluxul de sânge indică o creștere a activității în hipocampus și cortexul cingular anterior, porțiuni ale creierului care sunt responsabile de emoții și printre primele care au evoluat.
Aceste două secțiuni ale creierului se aprind în prezența psilocibinei și lucrează mai bine împreună. Concluzia este că tiparul activității persoanelor care au luat psilocibină seamănă cu cel al persoanelor adormite, care visează.

5. Halucinații


Deși nu este exact cunoscut modul în care psilocibina produce efecte halucinante puternice, care sunt cunoscute în toată lumea, se presupune că această substanță rescrie toate conexiunile creierului și face diferite părți ale creierului și ale sistemului nervos să comunice unele cu altele în moduri diferite. Acest lucru provoacă experiențe senzoriale intense, precum și halucinații puternice și vii, cum ar fi topirea pereților, obiecte din lumea reală mutante și alte distorsiuni severe ale realității. În special în cazul psilocibinei, consumatorii au raportat apariția sinesteziei, iar oamenii ajung să guste culori, să miroasă numere etc. Practic, poți experimenta cu un simț ceea ce ar trebui să experimentezi cu un altul.

6. Efecte sigure


Poate fi o surpriză pentru cele mai multe persoane, însă oamenii de știință au ajuns la concluzia că psilocibina este cea mai sigură dintre drogurile recreaționale. Este mai sigură decât alcoolul, marijuana și LSD-ul.
Persoanele care iau psilocibină au avut nevoie de îngrijiri medicale mai puțin decât cele care iau alte droguri recreaționale. Din cele peste 12.000 de persoane care au raportat că au consumat psilocibină în 2016, doar 0,2% dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale. Este greu de crezut, dar psilocibina este o substanță recreativă sigură pentru oameni.
 
Sursă: http://listverse.com/2018/05/29/10-effects-of-magic-mushrooms-on-the-human-brain/ 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod