8 medicamente care uşurează digestia

Chiar dacă vei încerca să mănânci cumpătat de Paşte, nu uita să ai la îndemână câteva medicamente care pot să-ţi uşureze digestia. Pe lângă acestea, înarmează-te cu ceaiuri şi fructe benefice pentru digestie!

Chiar dacă vei încerca să mănânci cumpătat de Paşte, nu uita să ai la îndemână câteva medicamente care pot să-ţi uşureze digestia. Pe lângă acestea, înarmează-te cu ceaiuri şi fructe benefice pentru digestie!

Cu ocazia sărbătorilor, probleme digestive de tot felul îşi fac apariţia din cauza combinaţiilor alimentare pe care le facem. Ne este poftă de toate bunătăţile tradiţionale pe care le gătim cu această ocazie şi gustăm din toate, fără să ne gândim la cantitatea de alimente cu care trebuie să se descurce sistemul nostru digestiv. Fără să ne dorim, vom avea nevoie, probabil, şi de medicamente care uşurează digestia.


De aceea, excesele culinare se fac resimţite prin diverse semnale de alertă pe care ni le dă organismul pentru a ne determina să îi acordăm o mică pauză.

Cum poţi să eviţi stările de greaţă, vomă, arsuri gastrice, balonare, senzaţia de stomac greu, durerile de cap şi alte simptome care sunt deranjante şi nu te lasă să te bucuri de Paşte?

Ce trebuie să conţină trusa de urgenţă?

Este recomandat să îţi cumperi de la farmacie medicamente care ajută în cazul tulburărilor alimentare pe care să le ai la îndemână în situaţiile de urgenţă. De asemenea, poţi să apelezi la ceaiurile medicinale cu efecte benefice asupra tranzitului intestinal şi la fructele care uşurează digestia. Iată ce nu trebuie să-ţi lipsească din trusa de urgenţă:

Medicamente care usureaza digestia

1. Colebil;
2. Triferment;
3. Debridat;
4. Espumisan;
5. Dygenzim forte;
6. Digest duo;
7. Mezym forte;
8. Bil plus.

 

Fructe

  • ananas proaspăt conţine bromelaină, o enzimă capabilă să degradeze proteinele şi favorizează digestia rapidă;
  • papaya conţine o enzimă numită papaină care ajută la digestia proteinelor, stimulează secreţia biliară;
  • kiwi.

Aceste fructe se pot consuma după mesele îmbelşugate, deoarece au substanţe care favorizează digestia.

"În momentul în care simţi că eşti balonat, enzimele din ananasul proaspăt şi kiwi îţi sunt de folos şi uşurează digestia. De asemenea, mare atenţie la cantitatea de alcool consumată! Reţine că alcoolul consumat în exces înrăutăţeşte foarte mult procesul de digestie", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţie.

 

Ceaiuri care fac bine la digestie

  • muşeţel - calmează stomacul şi ajută la digestie;
  • anason - stimulează digestia;
  • mentă - ajută digestia şi reduce gazele intestinale;
  • ghimbir - calmează durerile abdominale, elimină gazele şi senzaţia de greaţă, stimulează metabolismul;
  • coriandru - combate balonările şi colicile intestinale;
  • anghinare - ajută procesul de digestie şi scade colesterolul;
  • chimenul - combate „gazele”, are un efect de stimulare a enzimelor pancreatice, ajutând la asimilarea alimentelor indigeste.

 

Alte soluţii utile care uşurează digestia

  • bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă
  • capsulele cu ulei esenţial de mentă (Carbichol)
  • suplimente pentru digestie uşoară din plante medicinale
  • cărbune medicinal.

 

O treime din români suferă de boli digestive

Specialiştii Centrului de Gastroenterologie şi Hepatologie susţin că o treime dintre români suferă de boli ale sistemului digestiv. În plus, incidenţa bolilor ce ţin de domeniul gastroenterologiei ocupă locul trei după accidentele neuro-vasculare şi cele cardio-vasculare în topul afecţiunilor care au o rată de mortalitate ridicată.

În ultimii ani numărul persoanelor cu tulburări digestive s-a dublat, iar medicii spun că de cele mai multe ori se ignoră simptomele şi se ajunge la spital prea târziu. În perioada sărbătorilor de Paşte, din cauza exceselor culinare, incidenţa bolilor digestive uşoare, de tip indigestie, se accentuează. Vă recomandăm astfel să nu vă trataţi unele probleme de sănătate doar cu medicamente care uşurează digestia. Luaţi legatură cu doctorul şi consultaţi-l pentru un tratament corect.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • varciu pe 7 Ian 2012, 21:41
    digestie?

    cu digestia nu e de glumit, dupa masa beti ceai digestiv si multa miscare ,alimente mai usoare trebue sa consumam si multe cruditati.de la cruditati nu faci indigestie ci de la atata mancare preparata termic.sanatate multa si multa miscare mancare mai cu masura.

    1
    0

  • MARIA KORTH pe 27 Sep 2011, 01:20
    dureri de stomac HELICOBACTER PYLORI !

    HALLOOO! NU SE MOARE ASA USOR DIN PROBLEME DE SANATATE CU STOMACUL ,DAR NU TE LASA NICI SA TRAIESTI SI ASTA POATE SA VINA CEL MAI PROBABIL SI PE BAZA DE STRESS.,nu numai din mancare sau de sarbatori:DAAA?SANATATE

    3
    0

  • maria pe 5 Mai 2011, 14:14
    remediu

    incercati tarate de psyllium si seminte de in, am auzit ca sunt f bune in cazul constipatiilor

    3
    0

  • olly pe 26 Apr 2011, 16:03
    e de murit?

    eu am probleme de-o viata cu digestia si nici un medic nu mi-a spus ca se poate muri din asta,dimpotriva,mi-au recomandat calduros sa ma obisnuiesc cu asta......si-am fost la medici la greu.........nu la unu.deci?

    0
    1

  • DeaX pe 26 Apr 2011, 15:36
    nelamurire...

    Cum adica: """(În ultimii ani numărul persoanelor cu tulburări digestive s-a dublat, iar) medicii spun că de cele mai multe ori se ignoră simptomele şi se ajunge la spital prea târziu."" ???? cum adica "ajung prea tarziu"? dar ce se poate intampla? si eu am in ultima vreme probl cu digestia, uneori cate 4-5 zile , dar nu m-am gandit ca ar fi cazul sa trec pe la medic pt atat...

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod