7 lucruri surprinzătoare pe care nu le știai despre sâni

Descoperă 7 lucruri pe care poate nu le știai despre sâni. Te vor surprinde!
Odată cu instalarea pubertății la femei, estrogenul și hormonul de creștere determină dezvoltarea sânilor, care sunt alcătuiți din țesut adipos, fibros și glandular.

Iată 7 lucruri pe care poate nu le-ai știut până acum despre sâni:


1. Unele femei pot avea orgasm prin stimularea sânilor


Doi specialiști de profil sexual au realizat un studiu aprofundat pentru a susține afirmația că femeile ar putea ajunge la orgasm doar prin stimularea sânilor.

Dorian Solot și Marshall Miller au raportat că 1% dintre femeile din cercetările lor au povestit despre capacitatea lor de a avea orgasm prin stimularea sânilor.

2. Sânii nu sunt identici


Toată lumea are trăsături asimetrice: un braț mai lung decât celălalt, un picior mai gros decât celălalt, chiar și un sân mai mare decât celălalt.

Într-un studiu publicat în Journal of Clothing Science and Technology, sânul drept s-a dovedit a fi în medie mai mare decât cel stâng.

3. Sânii pot cântări aproximativ cât 3 cărămizi


Imaginează-ți cum cari în fiecare zi 3 cărămizi după tine și apoi dormi cu ele pe piept.

Un sutien obișnuit/mediu, poate susține sâni care cântăresc între 0,23 și 9 kilograme, aproximativ greutatea a trei cărămizi.

Citește și: Gust neplăcut în gură. Care sunt cele mai frecvente cauze și ce boli poate semnala
 

4. Bărbații care nu au bani preferă femeile cu sâni mai mari


Un studiu realizat în 2013 a constatat că bărbații cărora le lipseau banii sau care proveneau dintr-un mediu socio-economic mai scăzut, preferau femeile cu sâni mai mari, deoarece acest lucru poate indica faptul că femeile au o situație materială mai bună.

Acești cercetători au descoperit că cei dintr-un mediu socio-economic scăzut doreau o femeie cu sâni mai mari decât bărbații dintr-un mediu socio-economic mediu. Și, la rândul lor, bărbații dintr-un mediu socio-economic mediu preferau femei cu sâni mai mari decât bărbații dintr-un mediu socio-economic ridicat.

În esență, cu cât bărbatul este mai sărac, cu atât mai mari sunt sânii femeii pe care o preferă.

5. Toată lumea se uită la sânii unei femei, atât bărbații, cât și femeile


Potrivit unui studiu în care mai mulți bărbați și femei au fost echipați cu un dispozitiv de urmărire a ochilor, s-a dovedit că ambele sexe s-au uitat la sânii unei femei în loc de fața ei.

Diferența este că bărbații stau cu privirea mai mult într-acolo, pe când femeile sunt mai rapide.

6. Există oameni cu un al treilea sfârc


A avea un al treilea mamelon undeva pe corp se numește politelie.  Aproximativ 3% dintre oameni au un mamelin suplimentar, deși estimările variază foarte mult în funcție de locație.

Adesea este confundat cu o aluniță și poate apărea oriunde pe corp.

7. Fumatul și sarcina pot determina lăsarea sânilor


Există o proteină vitală în piele numită elastină, care conferă pielii elasticitate și întindere fără rupere.

Fumatul continuu poate descompune această proteină, provocând lăsarea sânilor. De asemenea, sarcina poate determina lăsarea sânilor.

Sursă: iflscience
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod