cum sa mananci mai sanatos

Cum să mănânci mai sănătos fără să te chinui. 7 trucuri

Există câteva trucuri simple care îți vor transforma stilul alimentar într-unul mai sănătos.
Făcând aceste mici modificări în alimentația ta, aproape că nici nu îți vei da seama că dieta ta se schimbă, deoarece nu le vei percepe drept un chin!

Iată 7 trucuri pentru a mânca mai sănătos:


Înlocuiește cartofii prăjiți cu legume rădăcinoase de sezon


Taie legumele cum ar fi dovleacul turcesc, păstârnacul, napul și morcovii cum făceai cu cartofii prăjiți. Apoi, condimentează-le și coace-le. Este un mod minunat și mai sănătos de a-ți satisface pofta de carbohidrați.

Transformă aromele preferate de plăcintă de toamnă în boluri sănătoase de fulgi de ovăz


Dacă îți place plăcinta, ar trebui să te răsfeți cu siguranță cu felia preferată cel puțin o dată în acest sezon, dar a face acest lucru în mod regulat înseamnă mult zahăr, grăsimi și calorii în plus.

În schimb, amestecă fulgi de ovăz cu dovleac, mere și condimente specifice pentru micul dejun.
Fibra suplimentară din fructe și legume va oferi senzația de sațietate pentru mai mult timp, iar aromele de plăcintă vor fi prezente!

Cerul este limita când vine vorba de ovăz


Gândește-te la ovăz ca la mâncarea de bază și trateaz-o ca atare. Apoi, poți adăuga orice îți place, orice merge!

Poate te interesează și: De ce e mai bine să faci duș seara. 6 motive
 

Dacă vrei ceva mai mult decât o salată, înceacă un castron de cereale cu legume


Indiferent dacă alegi orez brun, quinoa sau încerci ceva noi precum hrișca, farro sau kamut, nu poți da greș cu un bol mare de boabe și legumele tale preferate.

Legumele fierte sau crude merg în această combinație și poți folosi orice condimente dorești.
Adăugarea măslinelor sau roșiilor uscate vor da un plus de savoare, mai ales dacă torni puțin din uleiul în care sunt ambalate.

Fă-ți băuturile preferate acasă în loc să le cumperi, vor fi mai sănătoase


Indiferent de anotimp, dar mai ales când temperaturile scad, ideea de a bea ceva fierbinte devine irezistibilă. Problema este că acele băuturi cu cafea și ciocolată sunt de obicei pline de zahăr și grăsimi.

Încearcă să-ți recreezi băuturile preferate acasă cu mai puțin zahăr și înlocuiește laptele integral cu lapte de migdale cu conținut scăzut de calorii.


Consumă la cină sau prânz o supă delicioasă de roșii


Supele pe bază de roșii au un conținut mai scăzut de calorii decât omologii lor, supele cremă, spre exemplu. Și, dacă le prepari bine, vor fi la fel de delicoase.

Folosește stock de pui făcut în casă, condimentează cu sare și orice altceva dorești și adaugă roșii din abundență la final, pentru a împiedica să se înmoaie sau să se usuce prea mult.

Sau, încearcă o tocană fără carne


Alimente precum fasolea, lintea, cerealele și legumele rădăcinoase pot înlocui cu brio o tocăniță cu carne și te pot ajuta să îți satisfaci poftele și să te simți sătul pentru mai mult timp.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod