plamani

3 vitamine perfecte pentru sănătatea plămânilor tăi

Plămânii sunt acele organe pe care le trecem cu grație cu vederea, până ce încep să dea semne că nu mai fac față stilului nostru de viață modern. Ai putea crede că, dacă nu fumezi, atunci nu ai temei să îți faci griji că sănătatea pulmonară îți va fi afectată, dar nu numai țigările reprezintă o sursă de stres pentru bieții noștri plămâni.

Îți spunem în rândurile de mai jos care sunt principalele cauze ale problemelor de sănătate la plămâni, dar și pe ce vitamine să mizezi pentru a proteja organul responsabil cu respirația noastră.

3 factori care afectează sănătatea plămânilor


După cum vei vedea și în rândurile de mai jos, nu numai țigările sunt responsabile pentru deteriorarea sănătății plămânilor tăi. Vezi și alte cauze ce pot favoriza apariția afecțiunilor pulmonare!

Fumatul. Firește, fumatul reprezintă în continuare cauza numărul unu pentru care majoritatea dintre noi ne îmbolnăvim de boli ale plămânilor.

Țigările sunt periculoase mai ales deoarece provoacă forme de cancer, și nu numai pulmonar, dar și afecțiuni cardiace sau îmbătrânirea prematură.

Poluarea. Gazele de eșapament sunt unul dintre factorii care contribuie la dezvoltarea bolilor de plămâni, studiile indicând că pot constitui o cauză pentru astm, bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) sau chiar cancer la plămâni. Dar și poluarea din interiorul casei tale, cauzată de substanțele nocive emanate de produsele de curățare, de spray-urile parfumate pentru interior sau de materialele de construcție, este un fenomen îngrijorător.
Citește continuarea pe divahair.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod