Sauna cu infraroșu: 6 beneficii pentru frumusețe și sănătate

Căldura specifică saunelor a fost utilizată pentru vindecarea organismului timp de multe secole. În ultima perioadă beneficiile s-au diversificat foarte mult. Sauna cu infraroșu a devenit o soluție sigură pentru a elimina toxinele care te pun în pericol, a te relaxa și a combate durerile.
Sauna cu infraroșu folosește lumina pentru a produce căldură. Spre deosebire de varianta tradițională, nu încălzește aerul din jurul tău, ci utilizează energia electromagnetică pentru a încălzi direct corpul. „Această variantă eficientă de saună pătrunde rapid în țesuturi și încălzește organismul uman înainte de a acționa asupra aerului”, explică dr. Vivian Eisenstadt, terapeut specializat. Potrivit specialiștilor, numai 20% din căldura emisă de sauna cu infraroșu va ajunge în aer, iar restul de 80% se va regăsi în interiorul corpului.

 
Iată care sunt principalele beneficii pe care ți le asigură sauna cu infraroșu:

 
1. Reducerea stresului

Principalul beneficiu asociat cu utilizarea saunei cu infraroșu este neutralizarea stării emoționale negative cauzate de stresul acumulat acasă ori la serviciu. Mediul cald, liniștea care te înconjoară și lipsa diferitelor lucruri care îți distrag atenția transformă sauna cu infraroșu în remediul ideal pentru stimularea circulației sângelui și creșterea producției de endorfine.
Acești compuși acționează ca un analgezic natural și îți vor da o stare de optimism tot restul zilei.

 
2. Diminuarea durerilor musculare și relaxarea intensă

Acest tip de saună relaxează mușchii și reduce intensitatea durerilor care îi afectează. De asemenea, sauna tratează durerile cauzate de artrită sau inflamații și te revitalizează după antrenamentele foarte solicitante.
În timpul saunei crește temperatura corpului, ceea ce cauzează dilatarea vaselor de sânge și intensificarea ritmul circulației, fiind stimulat procesul de vindecare și refacere a tuturor țesuturilor. Este recomandat să folosești acest tratament dacă practici sport de performanță sau pentru a elimina tensiunea acumulată la nivelul mușchilor și a neutraliza acidul lactic.

 
3. Evacuarea toxinelor din organism

Majoritatea persoanelor nu transpiră în fiecare zi. Transpirația abundentă are, însă, multiple beneficii pentru sănătate.
Prin acest proces se elimină substanțele nocive care pot stagna în organism și crește capacitatea rinichilor de a filtra sângele în mod optim.
Pe măsură ce căldura din sânge se apropie de suprafața pielii, sistemul nervos va trimite semnale spre glandele sudoripare. Transpirația are rolul de a răcori corpul și conține 99% apă. Sauna cu infraroșu asigură, însă, o transpirație profundă, care reduce nivelul de plumb, cupru, zinc, nichel, mercur și alte elemente chimice care se acumulează în corp în urma activităților zilnice.

 
4. Vindecarea pielii și reducerea ridurilor

Sauna de acest tip este și secretul pielii sănătoase și revitalizate. Transpirația curăță pielea pentru că elimină stratul de celule moarte și dă un aspect întinerit, mult mai proaspăt.
Prin intermediul saunelor vei putea elimina bacteriile de la suprafața pielii, iar curățarea porilor va face pielea mult mai catifelată, fără să aplici cantități mari de creme sau seruri faciale.
În cadrul studiilor realizate s-a constatat că sauna cu infraroșu stopează deteriorarea colagenului, care are drept rezultat lăsarea pielii și apariția ridurilor. Vei combate și acneea sau descuamarea tenului.

 
5. Tratarea insomniei

Folosirea frecventă a saunei cu infraroșu favorizează un somn profund și liniștit. Calmul și producția crescută de endorfine ameliorează semnificativ calitatea orelor de odihnă și previn somnul agitat sau întrerupt.

 
6. Accelerarea procesului de slăbire

Transpirația și încălzirea corpului vor stimula organismul să ardă mai multe calorii. Sauna cu infraroșu accelerează circulația sângelui, elimină excesul de sodiu, combate retenția de apă și te ajută să-ți reconturezi corpul așa cum îți dorești.
În același timp dă un impuls util metabolismului care se menține mai multe ore, fiind o soluție eficientă pentru a ajunge mai rapid la greutatea ideală.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod