Arome și rețete noi într-un decor interesant: 5 culori ideale în bucătărie

Poate îți place să gătești sau eviți bucătăria tocmai din cauza nuanțelor banale sau chiar deranjante. Poți transforma timpul petrecut în bucătărie într-o experiență distractivă și motivantă dacă ești atentă la tot ce te înconjoară. Optează pentru variantele de culori ideale în bucătărie și nu te vei mai plictisi când intri în acest spațiu plin de arome.
Minutele sau orele petrecute în bucătărie pot părea interesante sau vor necesita un efort constant pentru a oferi familiei tale mese sănătoase, chiar dacă nu ești pasionată de gătit. Cu toate acestea, să știi că poți alege culori ideale în bucătărie pentru a evita impresia de spațiu mic, întunecos, care îți limitează creativitatea și mișcările. Contează organizarea spațiului, numărul de sertare disponibile și curățenia generală, dar culorile pot face o diferență majoră între gătitul plictisitor și testarea noilor rețete cu multe zâmbete și optimism.

 
Iată ce variante de culori sunt ideale în bucătărie:

 
1. Alb

Dacă îți plac bucătăriile cu aspect tradițional este alegerea ideală pentru tine. Bucătăriile cu fundal alb au fost apreciate dintotdeauna și nu este greu de înțeles de ce.
Inspiră curățenie, simplitate, organizare și fac spațiul să pară mai mare. Nu înseamnă că absolut orice suprafață din bucătărie va trebui să fie albă, dar dacă alegi această culoare de bază nu vei da greș. 
Majoritatea persoanelor evită pereții albi pentru că se murdăresc foarte ușor și pot fi dificil de curățat, dar mobilierul alb va arăta excelent. 

 
2. Negru

Dacă nu te atrage albul sunt mari șanse să te fascineze negrul. Chiar dacă inițial ți se poate părea ciudat, să știi că negrul nu va arăta bizar în bucătărie. Singura problemă în acest caz este să te asiguri că bucătăria inspiră în continuare luminozitate. Negrul se potrivește foarte bine dacă ai ferestre mari, care permit luminii naturale să înveselească bucătăria.
Mobilierul negru de bucătărie semnifică eleganță, iar gătitul va deveni o activitate specială dacă ești înconjurată de suprafețe lucioase, foarte închise la culoare.

 
3. Bej

În cazul în care albul și negrul nu te motivează poți opta pentru bej. Este o culoare neutră, foarte apropiată de alb, dar care denotă o atitudine aparte.
Foarte mulți designeri aleg bejul pentru bucătărie tocmai datorită versatilității și efectului de catifelare în plan vizual.
O bucătărie în nuanțe de bej va inspira în continuare simplitate, va fi ușor de curățat și îți dă ocazia să adaugi mici decorațiuni de diferite culori mai intense fără să creezi discordanțe. Este cea mai simplă metodă pentru a realiza o schemă de culori personalizată fără să ai nevoie de sfaturi de specialitate.
Poți opta pentru mobilier bej sau podeaua de această culoare, dar nu uita să adaugi mereu un mic accent de culoare pentru a evita uniformizarea și aspectul monoton. Culoarea ta preferată va deveni elementul surpriză pe fundalul bej și te vei simți reconfortată de îndată ce intri în bucătărie.

 
4. Albastru

Dacă iubești marea albastrul probabil ți se pare cea mai reușită culoare pentru spațiul din bucătărie, iar specialiștii nu te contrazic. Este o nuanță versatilă, care se adaptează diferitelor combinații cromatice.
Albastrul poate fi provocator sau va învălui bucătăria în căldură și confort, în funcție de preferințele tale. Ai la dispoziție intensități variate ale culorii, albastrul fiind potrivit pentru mobilier, robinete, podea și blat.
Secretul este să-l combini mereu cu alte culori. Dacă vrei să te simți ca și cum trăiești sub apă și să ai o bucătărie primitoare poți opta pentru albastru cu alb, galben, bej sau maro.

 
5. Roșu

Pasiunea și spiritul de aventură sunt două calități importante ale marilor bucătari, iar tonurile de roșu te va determina să testezi noile rețete cu plăcere și curiozitate. Deși multe persoane consideră pereții roșii nepotriviți pentru alte camere, se integrează de minune în bucătărie. Poți alege și mobilier roșu sau poți opta pentru un mixer, prăjitor de pâine și cuptor cu microunde în aceeași nuanță.
Roșul intens va readuce bucătăria la viață și îi va da un aspect elegant și modern.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod