Remedii pentru circulația proastă, picioarele mereu reci și varice

Varicele nu au doar un aspect neplăcut, ci sunt și dureroase. Deși sunt mai des întâlnite în cazul femeilor, acestea pot apărea și la bărbați. În plus, nu apar doar la nivelul picioarelor, ci și în alte părți ale corpului.
Venele lucrează cu mușchii din jur pentru a pompa sângele către și de la inimă. Dar lucrează împotriva forței gravitaționale, așa că venele picioarelor au o sarcină dificilă. Zona inferioară a corpului este predispusă la varice, circulație proastă și la picioare mereu reci. Iată cum poți ameliora aceste probleme!

Ce ar trebui să faci dacă ai picioarele mereu reci, varice sau circulație proastă


Atunci când venele nu funcționează bine, acestea se pot dilata, iar fluxul de sânge crește. Daunele cauzate de varice pot înrăutăți fluxul sanguin. O altă problemă este reprezentată de picioarele și mâinile reci în mod constant, problemă însoțită de o amorțeală în aceste zone.
Când vasele de sânge se îngustează, pot apărea simptome minore sau o problemă mai gravă cunoscută sub numele de sindromul Raynaud. 

Remedii naturale pentru varice


Cremă de aloe vera


Amestecă o cană de gel de aloe vera, o jumătate de cană de oțet de mere și un morcov tocat într-un blender. În momentul în care pasta devine suficient de groasă, transfer-o într-un recipient curat cu capac. Utilizează pasta pentru a masa zonele afectate. Las-o să acționeze timp de o jumătate de oră înainte de a o clăti cu apă rece. Repetă metoda aceasta zilnic pentru rezultate optime.

Extract de castan sălbatic


Acest extract a fost declarat de mai multe studii ca fiind foarte benefic în reducerea durerii și picioarelor inflamate în cazul persoanelor care suferă de varice. Intervalul recomandat este de 400 până la 600 de miligrame când compusul principal este standardizat la 100 până la 140 de miligrame pe zi.
Nu adăuga niciodată extract de castan sălbatic în ceai și nu îl consuma în stare naturală, deoarece conține un compus toxic care poate fi eliminat numai în timpul procesului de fabricare a suplimentelor.

Masaje cu uleiuri esențiale


Masajele sunt extrem de benefice pentru ameliorarea durerii și a umflăturilor cauzate de fluxul sanguin insuficient din vene și mușchi. Prin urmare, utilizarea uleiurilor esențiale în timpul masajului poate crește fluxul sanguin. Cele mai bune uleiuri pe care le poți alege în acest caz sunt cele de fenicul, busuioc, portocale, lămâi și rozmarin.

Băi aromate


În doi litri de apă, fierbe o mână de frunze de mentă, de mușețel și de laur pentru 5 minute. Apoi așteaptă să se răcească și strecoară conținutul.
Folosește-l atunci când faci baie în cadă, alături de bicarbonat de sodiu pentru un efect optim. Înmoaie zonele cu probleme 10-15 minute pe zi.

De asemenea, poți umple cada cu apă caldă, în care să adaugi o cană mare de sare și o cană de oțet de mere În timp ce stai în cadă, masează picioarele cu o presiune corespunzătoare. Repetă procedura aceasta de 4 ori pe săptămână. Va ameliora durerile picioarelor și va relaxa mușchii iritați.

Unguent cu argilă verde


Știai că argila verde este bogată în minerale puternice, antioxidanți și oxizi de fier? Amestecă o jumătate de cană de argilă verde cu puțină apă pentru a crea o pastă groasă. Aplică pasta pe picioare și las-o peste noapte.
Poți înfășura picioarele în cârpe.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod