Ce beneficii are valeriana și de ce ar trebui să o incluzi în viața ta

Nativă din Europa, rădăcina de valeriană este în prezent cultivată în întreaga lume. Aceasta este un remediu natural puternic.
Componentele sale sunt responsabile pentru capacitatea de a restabili starea de sănătate a sistemului nervos. Valeriana a fost frecvent utilizată de-a lungul timpului pentru a trata insomniile și anxietatea. Mai jos, poți regăsi ce beneficii are valeriana și motivele pentru care ar trebui să o incluzi în viața ta.

Beneficiile pe care le aduce valeriana sănătății tale


Valeriana are proprietăți antibacteriene, anticonvulsive, antispasmodice, antiinflamatorii și sedative. Iată cum te pot ajuta acestea!

De ce ar trebui să incluzi valeriana în viața ta?


Ameliorează anxietatea


Prin creșterea nivelului de acid gama-aminobutiric din creier cu ajutorul compușilor săi puternici, rădăcina de valeriană poate ajuta la scăderea anxietății. De asemenea, are un efect similar cu al medicamentelor contra anxietății, dar fără efectele secundare ale acestora.

Îmbunătățește calitatea somnului


Studiile arată că, prin creșterea nivelului de acid gama-aminobutiric, rădăcina de valeriană poate echilibra celulele nervoase și induce calmul. S-a descoperit și că valeriana ajută la îmbunătățirea calității somnului în cazul pacienților care au folosit-o.
Aceștia au prezentat mai puține efecte secundare și mai multă relaxare.

Echilibrează nivelul de stres


Prin scăderea nivelului de anxietate și îmbunătățirea somnului, valeriana poate reduce stresul. Aceasta stimulează relaxarea corpului și a minții. Este perfectă pentru reducerea stresului fizic și mental. 

Îmbunătățește sănătatea creierului


Rădăcina de valeriană este adesea folosită pentru protecția creierului și pentru îmbunătățirea procesului cognitiv și vigilenței mentale, în special în cazul pacienților care suferă de demență. Este cunoscută pentru îmbunătățirea funcției secțiunilor cerebrale specifice și pentru creșterea fluxului sanguin. Ajută funcția memoriei și poate să prevină demența și apariția bolii Alzheimer.

Reduce simptomele sindromului premenstrual și crampele menstruale


Datorită proprietăților sale calmante, valeriana poate fi un remediu natural perfect pentru femei în timpul perioadei menstruale și înainte. Aceasta reduce spasmele musculare și te ajută să te relaxezi.
De asemenea, poate să calmeze contracțiile uterine asociate durerii menstruale.

Ameliorează convulsiile


Având în vedere că are caracteristici anticonvulsive, valeriana poate ajuta la scăderea frecvenței convulsiilor epileptice și la calmarea sistemului nervos.

Este benefică pentru sindromul picioarelor neliniștite


Puterea sedativă a valerianei poate atenua simptomele sindromului picioarelor neliniștite și te poate ajuta să dormi mai bine. Potrivit unui studiu, participanții cărora li s-a dat rădăcină de valeriană au experimentat relaxare la nivelul mușchilor picioarelor și au reușit să adoarmă mai bine și să doarmă mai mult.

Îmbunătățește sănătatea inimii


Valeriana are puterea de a întări vasele de sânge și de a le crește elasticitatea. Acest lucru va reduce la minimum tensiunea arterială și va îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

Îmbunătățește sănătatea pielii


Când valeriana se utilizează local, este diluată cu ulei. Uleiul esențial de valeriană poate fi extrem de benefic pentru piele.
O îmbogățește cu compușii săi protectori, reduce riscul apariției ridurilor, o hidratează și îi menține suplețea.

Reduce simptomele afecțiunii ADHD


Datorită faptului că are proprietăți calmante, rădăcina de valeriană poate fi un remediu natural pentru simptomele afecțiunii ADHD, inclusiv pentru hiperactivitate, anxietate, concentrare redusă, energie redusă și probleme cu coordonarea.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod