Cum să scapi de gazele la stomac. 5 remedii eficiente

Iată câteva remedii eficiente pentru a scăpa de gazele la stomac!

A avea gaze la stomac este un proces natural care nu ar trebui să sperie pe nimeni. Cu toate acestea, ele pot duce la balonare și durere, făcându-te să te simți foarte inconfortabil. În astfel de cazuri, poate fi o idee bună să exersezi anumite tehnici pentru a ameliora disconfortul absominal.

Poate te interesează și: Cum a devenit o bunică influencer de fitness și sănătate pe Instagram, la 74 de ani: „Dacă eu pot, și tu poți”
 

  • Cum să scapi de gazele la stomac. 5 remedii eficiente


1. Masează-ți abdomenul cu mișcări în sensul acelor de ceasornic


Această metodă simplă nu numai că te ajută să scapi de gazele la stomac, dar poate, de asemenea, să reducă balonarea și crampele.

2. Folosește oțet de mere sau bicarbonat de sodiu


Se crede că dacă bei un pahar cu apă cu o lingură de oțet de mere dizolvată în ea, te poate ajuta să scapi de gazele la stomac.

De asemenea, diluarea unei jumătăți de lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă poate avea același efect.

Este foarte important să nu fie depășită cantitatea de bicarbonat de sodiu menționată anterior.
Prea mult din acest ingredient ar putea duce la probleme digestive.

3. Încearcă cu semințe de fenicul


Mestecatul unei lingurițe de semințe de fenicul este un remediu natural pentru eliberarea gazelor. Cu toate acestea, această metodă trebuie evitată de către femeile însărcinate sau care alăptează din motive de siguranță.

4. Pune ceva călduț pe stomac


O sticlă cu apă fierbinte poate ajuta, spre exemplu. Căldura te poate ajuta să-ți relaxezi mușchii, să elimini gazele din stomac făcându-le treacă prin intestine și să reduci durerile abdominale.

Asigură-te că perna încălzită sau sticla de apă nu este prea fierbinte înainte de a o pune pe burtă.

5. Bea ceai de plante


Ceaiurile din plante din ghimbir, anason, mușețel și mentă pot susține digestia și pot ameliora eficient durerile provocate de gaze.

Mai mult, ceaiul de anason poate fi deosebit de util dacă gazele la stomac sunt cauzate de constipație, deoarece acesta are proprietăți ușor laxative. Cu toate acestea, acest ingredient natural trebuie evitat dacă există simptome de diaree.

  • Sfaturi pentru a preveni gazele la stomac:


  • Evită folosirea unui pai când bei.
    Când bei printr-un pai sau dintr-o sticlă, este posibil să înghiți aer în același timp, ceea ce poate provoca dureri provocate de gaze și balonare. Prin urmare, este recomandabil să bei dintr-un pahar.
  • Nu mesteca gumă. Acest lucru te va face să absorbi aer, crescând posibilitatea de apariție a gazelor. În plus, îndulcitorii artificiali din guma fără zahăr pot duce la balonare.
  • Asigură-te că mănânci încet. Mâncatul prea repede sau în timp ce te miști te poate determina să înghiți aer împreună cu mâncarea.
  • Optează pentru băuturi necarbogazoase. Lichidele carbogazoase, cum ar fi sifonul și apa minerală, au o mulțime de gaze, care ajung în stomac.

Foto: depositphotos
Sursă: 5minutecrafts
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod