Riscurile mai puțin cunoscute ale unui stil de viață sedentar

Uneori, tot ce ne dorim este să avem o zi relaxantă în care să nu facem nimic. Dar, un stil de viață sedentar poate duce la probleme grave precum bolile de inimă și diabetul.
De fapt, a sta prea mult așezat sau întins este mai riscant decât ar părea. De aceea, iată cum a fi inactiv îți poate agrava afecțiunile existente ale pielii și poate provoca vene varicoase.

Iată riscurile mai puțin cunoscute ale unui stil de viață sedentar:


Crește riscul de acnee hormonală


Efectul numărul unu al inactivității este creșterea în greutate. Iar unul dintre efectele creșterii în greutate este cauzarea problemelor specifice ale pielii.

La început, obezitatea afectează barierele pielii făcând pielea mult mai uscată.
În plus, face persoana să transpire mai mult, ceea ce duce la înfundarea porilor și la acnee inflamată.

Poate slăbi oasele


Mușchii și oasele sunt țesuturi vii care devin mai puternice atunci când sunt antrenate. Oasele celor care fac sport în mod regulat tind să fie mai puternice și mai dense decât ale celor care nu fac.

Astfel, atunci când cineva stă inactiv pentru o perioadă prelungită de timp, riscă să-și slăbească oasele și să le pună în pericol densitatea.

Poate agrava afecțiunile existente ale pielii


Dacă ai testat toate tratamentele pentru acnee la care te poți gândi și problema încă persistă, este timpul să te uiți la rădăcina problemei.

Acneea mecanică este cauzată de frecare și presiune asupra pielii.
Această erupție apare atunci când pielea este expusă în mod repetat la frecare sau presiune, cum ar fi stând în anumite poziții prea mult timp.

Sunt șanse foarte mari ca acneea să apară din cauza unui stil de viață sedentar, deoarece persoana în cauză petrece cea mai mare parte a zilei așezată.

Poate cauza celulita


În zilele noastre, majoritatea angajaților de birou își petrec cea mai mare parte a timpului așezați, tastând la computer.

Acest stil de viață inactiv poate provoca retenție de apă.
Unii oameni de știință cred că perioadele prelungite de ședere reduc fluxul de sânge și au ca rezultat modificări care provoacă celulita.

Poate provoca vene varicoase


Pe măsură ce mergem, mușchii gambei se contractă, se flexează și aplică presiune asupra vaselor de sânge principale din partea inferioară a piciorului.

Este ca și cum fiecare pas are un efect de pompă, care ajută la circulația de la vene la inimă. Prin urmare, stând pe scaun pentru o perioadă prelungită duce la o circulație deficitară, care se manifestă sub formă de vene varicoase.

Foto: depositphotos
Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod