Ceaiul verde: 7 beneficii pentru frumuseţe şi sănătate. Află care sunt!

Am învăţat, de-a lungul timpului, multe „trucuri” pentru a ne menţine în formă şi a fi sănătoşi. Potrivit unor studii importante din domeniul nutriţiei, consumul de ceai verde ar trebui să facă parte din „trusa” indispensabilă pentru sănătatea trupului şi a spiritului.

Am învățat, de-a lungul timpului, multe „trucuri” pentru a ne menține în formă și a fi sănătoși. Potrivit unor studii importante din domeniul nutriţiei, consumul de ceai verde ar trebui să facă parte din „trusa” indispensabilă pentru sănătatea trupului şi a spiritului.
 
În ziua de azi, cercetările științifice atestă proprietățile deosebite ale ceaiului verde și confirmă beneficiile pe care consumul de ceai verde le aduce în viața noastră atât la nivel fizic, cât și mental sau spiritual.

Ce conține ceaiul verde 


Ce sunt antioxidanţii, flavonoizii şi radicalii liberi şi de ce ar trebui să ne pese? „Imaginează-ţi o bucată de metal pur, neprotejat de alte substanţe, care începe să oxideze şi să ruginească. Fără un anumit control, radicalii liberi au acelaşi efect asupra corpului uman, creând un mediu prielnic pentru boli cronice şi dereglări fizice”, explică Dr. Douglas Balentine, Director al Institutului de Ştiinţe ale Nutriţiei în America de Nord.
 
Doctorul Douglas Balentine, Director al Institutului de Ştiinţe ale Nutriţiei în America de Nord afirmă: „Ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanţi şi flavonoizi în toată lumea.

Dintr-o ceașcă de ceai verde poţi obţine nu mai puţin de 125+mg de flavonoizi. Populaţia cu o dietă mai bogată în flavonoizi s-a dovedit a fi mult mai puţin expusă riscului de a dezvolta boli cardiace”.

Antioxidanţii sunt compuși naturali care se regăsesc în numeroase alimente şi băuturi, cu rol important în protejarea organismului de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi în exces. Radicalii liberi sunt acele molecule instabile care atacă fiecare celulă a corpului uman, cauzând apariţia bolilor cronice. Aceştia provin din numeroase surse precum: poluare, fumat, stres. Pentru a neutraliza radicalii liberi, organismul are nevoie de flavonoizi.
 
Flavonoizii reprezintă acel tip de antioxidanţi cu un efect extraordinar asupra sănătăţii, prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. Flavonoizii se găsesc în frunzele arbustului de ceai verde, dar şi în vinul roşu sau în cacaoa din ciocolata neagră.

L-teanina stimulează activitatea undelor alfa din creier, asociate cu introspecţia, cu o capacitate mai bună de concentrare şi cu o stare de spirit extraordinară. Spre deosebire de cafeină, teaninei nu i-au fost descoperite efecte adverse.
L-teanina este fabricată în sistemul de rădăcină al plantei de ceai cu scopul de a susţine producţia de flavonoizi în frunzele acesteia.
 
Pe lângă fluorul care protejează dinţii şi alte urme de elemente precum potasiul, magneziul, vitaminele A, B1 şi B2, ceaiul verde mai conţine trei componente foarte importante: uleiuri esenţiale, cofeină şi polifenoli.

Beneficiile ceaiului verde pentru sănătate şi frumuseţe


1.
Uleiurile esenţiale conferă ceaiului verde gustul şi aroma specifică şi ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge.

2. Cofeina din ceaiul verde acţionează ca stimulent uşor şi, spre deosebire de cofeina din cafea, care îşi face efectul imediat, se eliberează mai încet în organism, dar tocmai acest efect mai lent constituie un avantaj, întrucât starea de bine, de revitalizare, pe care o induce în organism, se va prelungi cu mult faţă de cea dată de cafea.
 
3. De asemenea, acest tip de cofeină ajută la activarea metabolismului şi a sistemului digestiv şi contribuie la purificarea organismului de toxine.

4. Tot astfel, stimulează circulaţia şi previne afecţiunile cardio-vasculare.

5. În cazul cancerului la plămâni, colon, al sistemului digestiv, al pielii, la sân sau de prostată, antioxidanţii din ceaiul verde par a reduce dimensiunile şi ocurenţa unor astfel de tumori sau previn dezvoltarea lor.

6. Cercetările au arătat că polifenolii din ceaiul verde contribuie la reducerea absorbţiei grăsimii în sânge şi prin urmare, la scăderea colesterolului, conducând astfel la reducerea greutăţii corporale.
 
7. Prin conţinutul de L-teanină, ceaiul verde ajută la îmbunătăţirea tonusului psihic, creând o stare generală de bine care se va reflecta în îndeplinirea cu succes a provocărilor cotidiene.
 
„Studii promiţătoare despre un aminoacid care apare în mod natural în compoziţia ceaiului verde, denumit L-teanină sau doar teanină, indică faptul că această substanţă stimulează activitatea undelor alfa din creier, care sunt asociate cu o stare mentală relaxată, dar în acelaşi timp alertă”, a declarat biopsicologistul dr. Gail Owen.

Prepararea unui ceai perfect

 
Ingrediente esențiale. Cald sau rece, ceaiul verde este băutura ideală. Pentru a savura o cană perfectă de ceai verde, aveţi nevoie de două ingrediente 100% naturale: apă şi frunze de ceai verde.

În acest sens, este important să respectaţi următorii paşi: folosiţi apă rece de la cele mai pure surse, care să conţină suficient oxigen. Fierbeţi apa moderat la microunde sau la ibric, în aşa fel încât să nu îndepărtaţi oxigenul şi mai ales, nu refierbeţi apa pentru a doua cană de ceai.  Magia începe imediat după ce aţi turnat apa caldă pe frunzele sau plicul de ceai verde.
Pentru a permite eliberarea completă a antioxidanţilor flavonoizi, lăsaţi ceaiul verde la infuzat aproximativ trei minute.

În mod tradiţional, ceaiul verde este consumat fără adaos de zahăr sau lapte, pentru a-i savura gustul bogat.
 
Păstrare. Datorită faptului că ceaiul verde este un produs 100% agricol, pliculeţele de ceai verde ar trebui stocate în cutii etanşe, pentru a nu fi afectate de lumină, căldură sau umezeală. De asemenea, ceaiul verde absoarbe foarte repede mirosurile, de aceea este indicat să nu fie păstrat în frigider sau în apropierea altor tipuri de alimente.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • ioana pe 24 Oct 2013, 09:13
  ceai verde

  depinde cat ceai verde bei...cred si eu ca produce palpitaii daca bei 2 litri/zi...

  0
  0

 • NuSkin pe 13 Iun 2013, 18:22
  Exista si extract de ceai verde fara efecte nocive care dau reactii adverse

  Poti gasi extract de ceai verde, dibn care au fost eliminate cofeinele Tegreen 97 este un extract brevetat, foarte concentrat din catechinii antioxidanţi care se regăsesc în ceaiul verde. Ca unul dintre cele mai puternice suplimente alimentare antioxidante de pe piaţă, Tegreen 97 are un conţinut de 97% polifenoli, din care 65% sunt catechini. Fiecare capsulă de Tegreen 97 conţine echivalentul de catechini din aproximativ şapte ceşti de ceai verde şi nu conţine cofeină în proporţie de 99,5%. Studii clinice recente arată că dacă consumăm 400 până la 600 mg de catechini de odată, acest lucru va mări într-un mod mult mai eficient nivelul catechinilor din sânge şi durata lor de menţinere în organism. Este un produs unic deoarece are puterea antioxidantă a şapte ceşti de ceai per capsulă şi nu conţine cofeină în proporţie de 99,5% (deci nu are efecte secundare care printre altele ar provoca si palpitatii) De exemplu il poti achizitiona de pe ro.nsedreams.com Sanatate Maxima !

  0
  0

 • www.bionaturalmag.com pe 30 Mai 2013, 08:22
  Ceaiuri Greenfield, dulciuri Bucuria, produse Life Care

  Magazinul nostru a fost infiintat din dorinta de a aduce in casele dumneavoastra cu ajutorul furnizorilor, diverse sortimente de ceai care sa va infrumuseteze si sa va parfumeze viata, dulciuri, precum si o gama larga de produse bio si naturale.

  1
  0

 • mihai maria pe 20 Sep 2012, 20:35
  ceaiul verde

  Produce palpitatii . De ce nu se scrie si reactiile adverse?

  1
  4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod