Neurochirurgii au descoperit cântecul care reduce anxietatea cu 65%

Anxietatea este acel sentiment de panică, îngrijorare și frică. Este un sentiment pe care îl trăiește o mare parte a populației.
Însă știi că există și modalități mai neobișnuite care pot reduce anxietatea? Iată ce au descoperit specialiștii!

Cântecul care reduce anxietatea cu 65%


În Statele Unite, aproximativ 30% din populație suferă de anxietate. Este vorba despre persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 54 de ani. În funcție de locul de muncă și sistemul educațional, anxietatea este prezentă în viața persoanelor care lucrează în diferite industrii într-o proporție de 41%, pe când mai mult de jumătate din total e din rândul studenților.
Această afecțiune a devenit problema mentală numărul 1 în America de Nord și s-a estimat că persoanele care suferă de anxietate își vizitează de 3-5 ori mai des medicul și există un risc crescut de 6 ori de a fi internate din cauza afecțiunilor psihiatrice față de cei care nu suferă de anxietate.

Când a devenit atât de prezentă anxietatea în societatea noastră?


Evoluțiile tehnologice, parenting-ul prea protector și modelul educațional pe bază de examene se numără printre cauzele psihologice ale angoasei generațiilor prezente, conform publicației Telegraph. Este adevărat că acești factori pot duce la apariția anxietății din cauza faptului că oamenii devin nesiguri în contact cu ei.
Valorile sunt zdruncinate, iar judecata pusă la îndoială. 

Un alt factor care poate cauza creșterea nivelului anxietății este reprezentat de nenumăratele alegeri pe care le au oamenii la făcut. Nu este vorba despre alegere sau opțiune în sine, ci despre presiunea pe care o resimțim cu toții, încercând să fim mereu cât mai buni într-o societate în care suntem judecați.

În zilele noastre, anxietatea este tratată cu medicamente și consiliere. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, relaxarea s-a dovedit a fi o cale eficientă pentru a reduce anxietatea.
De aceea se recomandă și meditația, diferite tipuri de yoga, masaj și alte tehnici de relaxare.

O altă modalitate interesantă de a reduce anxietatea este terapia prin muzică. O echipă de neurologi din Marea Britanie susține că a descoperit cântecul care reduce anxietatea. Membrii echipei au dezvăluit că această melodie poate reduce anxietatea cu 65%. Potrivit doctorului David Lewis-Hodgson de la Mindlab International, acest cântec a reușit să inducă o stare de relaxare mai puternică decât orice altă melodie testată.
Numele cântecului este Weightless și este creat de Marconi Union, în colaborare cu terapeuți prin sunet. Melodia scade ritmul cardiac, tensiunea arterială și nivelul stresului.


iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod