Cum își petrec weekendul persoanele organizate

Ți se pare că weekendul trece prea repede și deja începi ziua de luni înainte să fi avut șansa să-ți revii după o săptămână stresantă sau să faci diferite planuri? Descoperă cum procedează persoanele organizate pentru a se putea relaxa, definindu-și prioritățile din timp.
Credeai că spontaneitatea și organizarea sunt concepte opuse? În niciun caz. Nu înseamnă că renunți la zâmbete și voie bună dacă îți ordonezi ziua și diferitele activități în funcție de obiectivele pe care ți le propui. Este foarte util să preiei concepte utile de la persoanele organizate pentru că vei reuși să-ți definești intervale clare în care te poți relaxa și ai timp să faci ce-ți place fără să neglijezi restul aspectelor care te preocupă.
Vei fi mai liniștit și mulțumit dacă te ocupi de problemele importante la timpul potrivit decât să te lași absorbit numai de anumite activități, iar când sosește din nou ziua de luni să regreți că nu ai rezolvat ceva important când aveai timp liber.

 
Iată cum procedează persoanele organizate pentru a avea un weekend productiv:

 
1. Se pregătesc de succes încă de vineri

Înainte să plece de la birou și să înceapă weekendul își rezervă câteva momente pentru a se gândi care este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă luni. De asemenea, își updatează agenda și întâlnirile programate pentru săptămâna viitoare și fac curat pe birou.
Dacă îți scrii și tu aceste lucruri la finalul săptămânii îți va fi mult mai ușor să ieși din ritmul de lucru sâmbătă și duminică pentru că vei fi sigur că nu ai cum să uiți ceva când revii la serviciu luni.

 
2. Conștientizează prioritățile, dar lasă loc și pentru spontaneitate

Își stabilesc niște obiective majore, cel mult 5, dar nu urmăresc să aibă fiecare minut programat în mod strict. Weekendurile sunt esențiale pentru a ieși din orarul stresant de lucru și nu trebuie să înlocuiești ritmul de la serviciu cu o detaliere excesivă a toturor acțiunilor pe care trebuie să le faci. În concluzie este bine să rezervi timpul necesar pentru cumpărăturile de la supermarket, gătit și spălatul rufelor, dar nu adăuga presiune scriind un program foarte detaliat.

 
3. Creează un sistem personalizat care le stimulează

De exemplu, pot ține la îndemână rețetele de familie pentru că știu că vor prepara una dintre ele în timpul weekendului. De asemenea, pot fi pregătite pentru a ieși în orice moment la plimbare alături de animalele de companie deoarece au conștientizat că minutele petrecute jucându-se le fac foarte bine.
Creează și tu o rutină de weekend care te face să te simți odihnit și nu te gândi că vei pierde timpul dacă nu faci mereu doar lucruri serioase pentru că aceste intervale plăcute elimină rapid stresul și pesimismul.

 
4. Își iau liber cu adevărat

Este în regulă să alegi sâmbăta sau duminica pentru o escapadă în natură. Persoanele organizate au înțeles cât de mult contează să te deconectezi de la activitățile cotidiene și să lași corpul și sufletul să beneficieze de apropierea de natură. Poți merge în excursii, te poți întâlni cu prietenii sau poți participa la diferite activități artistice.

 
5. Nu se lasă învinse de hârtii sau email-uri

Revizuirea zilnică a tuturor actelor primite și răspunsul trimis la toate email-urile importante sunt esențiale pentru a nu rămâne în urmă și a nu avea o zi de vineri extrem de aglomerată, în care vrei să vină weekendul mai repede, dar ești blocat pentru că nu știi cum să rezolvi toate hârtiile și corespondențele acumulate de-a lungul săptămânii. Pune etichete pe diferite secțiuni ale dosarelor, organizează actele în ordine alfabetică, numerotează paginile și menține acest sistem pentru a evita stresul din timpul weekendului.

 
6. Folosesc efectul benefic al curățeniei

Persoanele organizate au conștientizat că dezordinea din casă nu le va lăsa să se bucure pe deplin de timpul liber din weekend. Nu lăsa masa din bucătărie să se aglomereze, strânge jucăriile sau hainele din restul casei, aerisește și pune boluri cu fructe sau vaze cu flori în camere.
Atmosfera primitoare te va stimula să gândești pozitiv, iar vizitele prietenilor și rudelor vor fi mult mai plăcute.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod